WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Helena on löytänyt uuden asunnnon

6 Comments

Helsingissä 8-11-44

Kirsti hyvä!

Monet kiitokset korteista, joita olen saanut. Sinä siis olet taas muuttanut majaa niinkuin minäkin. Kunnantoimisto tuleekin vai sentään jäämään ennalleen!

Me Mailan kanssa onnistuttiin myös samaan huone, vaikka vähän huononlainenhan tämä on… (kirjeessä on reikä tässä kohtaa) …ei ole vielä ehditty perustellisesti korjata pommituksen tekemiä vaurioita Meillä on täällä ainainen yö, kun ikkunat on vain pahvista eikä voi enää aukikaan pitää kun muutoin on jo kylmä. Suuri tämä kyllä on niin, että sain otettua Ullan kaluston myös tänne ja voisin kai sijoittaa ne sinunkin tavarasi tänne jos sinusta on parempi ne lähettää tänne kun ottaa sinne.

Kuule ei kai Sinulla ole enää vaatekupongeja, ylimääräisiä, minulle antaa kun en ole vielä saanut takkia ostetuksi. Kirjoitin kyllä kotiin mutta ei taida enää heilläkään olla koska ei ole mitään kuulunut. Olen myös odottanut, että olisit lähettänyt sen lainan takaisin, sillä se raha jonka lähetit meni tasan leninkiisi ja Raijalle eikö niin? Ymmärrän kyllä että Sinäkin olet ollut vähissä rahoissa, mutta ilman talvitakkia on myös jo melko vaikea toimeen tulla.

Kävin juuri ompelijalla sovittamassa pukua, muistatko sitä kangasta jota ostin silloin kun Sinä kävit kaupungissa. Saankin sen sopivasti ensi sunnuntaiksi kun meitä on pyydetty Solinille kylään. Kirsti nimittäin pääsee ripille lauantaina. Minä menen …(reikä kirjeessä)…vähän Alicea auttamaan leipomisessa kun hänelläkin on niin kiire aina kun käy töissä.

Kuule, en minä ole nähnyt Juntusta kertaakaan, enkä itse sitä toivoisikaan, mutta kyllä sentään lupaan kysyä sitä sinun asiaasi jos vain tapaan hänet. Raija oli nähnyt hänet eränä päivänä ja hän oli kysynyt, missä minä asun mutta Raija ei ollut sanonut.

Nyt sitten miehet pääsevät vihdoinkin siviliin. Alice kävi sunnuntaina kotona ja kertoi että isäkin oli jo kotona. Isä oli luvannut tulla Ullan kanssa Hesassa käymään kunhan taas vapaasti pääsee. Pitää taas lopettaa ja lähteä töihin. Siis voi hyvin ja kuulemisiin. Heli

6 thoughts on “Helena on löytänyt uuden asunnnon

  1. Entisvanhanen elämä taisi olla pääosin samanlaista kuin tämänaikainenkin. Aina puuttui jotakin. 🙂 Nämä ovat miälenkiintoisia.

  2. Meidän äiti ompeli itse minulle ja siskolle vaatteita vanhoista takkikankaista jotka vain käännettiin ! 🙂

  3. Nämä vanhat kirjeet ovat ajankuvauksenakin hyviä. Tuolloin oli todellista pulaa. Ei sen puoleen, nyt on myös alkamassa aikakausi, joilloin osalle väestöä on alkanut “pula-aika”. Työttömyys lisääntyy hirveää vauhtia ja aineellinen hätä alkaa olla tosiasia. Vain eri syystä, mitä sotavuosien jälkeen.

  4. aimarii, ainneellinen hätä nykyisin johtunee nopeasta kädestä- suuhun elämäntapaanö; Ei osata säästää huonoja päiviä varten. Kuten sanoit, tuolloin oli todellista pulaa. Ja sodan murheet vielä lisänä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s