WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Pikainen kirje äidiltä

5 Comments

5/11 44

Kirsti hyvä.

Paljon kiitoksia vissin jo 2sta kirjeestä sinä olet varmasti kovasti vastausta vartonut. Kyllä koitan laitta sinulle yöpukua. Nyt on vaan ollu pieniä sivutöitä, aina sielä Suomilla on jotain laitettava. Nyt on Suomin nuorin sairaalassa sillä on päässä leikattava. Sitte Ulla teki matkan Turkun. Kaarin oli T:asemalla häntä vastassa js se juna jossa Ulla meni oli myöhässä 2 tuntia kun Ulla lauvantaina meni niin hän pääsi 1/2 4jä vasta lähteman hän tuli kotia samana päivänä hän on vaan lomalla. 21 päivä hän mene takaisin. Nyt on vaan niin huono ilma ettei voi mitään hommata. Olavi on tyytyväinen virkaansa eilen pyhänä hän kävi kotona kun Taalint lotat kävivät Jäähyväisjuhlilla Lohjalla ja oli heidän auto viemässä lottia niin Olavi poikkesi kotia illalla 8 aikaan auto tuli takaisin ne olivatkin Karjaalla juhlimassa. Siinä autossa on kuskina Emil Ihander ja asuvat Osuuskaupan yläkerrassa ja käyvät syömässä joka ravintolassa ja talo maksa. Niin nyt sain 3 kirjeen, kiitoksia vaan on pojilla (epäselvä sana) ja paikkkoja lähetän kun saan jotain muutakin koitan nyt hommata perunia ym se aina täältä on kiusaus että saada asemalle Sitte me täällä tuumattii että lähettäisit ne huonekalut kotia siis asemalle me ajattelmme että Helena on kiusauksessa niiden kanssa kun siellä on niin kova asuntopula. Ei ole Vlä saanut huonetta Nyt on puhetta että meriväki pääse 15p vapaaksi ja Aarne on meiningissä jäädä jollekin asentajakurssille (epäseselvä sana) He vartovat Ulla tulevaksi Hsaan tällä pyhällä kun Helenalla on se vapaa lauvantai Vasta tällä viikolla laitetaan porsas ja toisen me laitetaan joulupyhiksi. Alice kävi meillä tänään hän meni Hlahteen hakemaan munia Helena tule heille laittaman kaakkua kun Kirsti pääse ripille 11p muista lähettä kortti nyt Olavi lähte nyt vain hyvä vointia edelle. Säkkijär Kunnantoimisto on vielä täällä

5 thoughts on “Pikainen kirje äidiltä

  1. Yhtä antiikki kirje kuin minäkin 🙂 Olen samana vuonna syntynyt kun tuo on kirjoitettu ! ( Muuten , onpa ihanan värinen orkidea ! )

  2. Raili, orkidea kukkii parhaillaan, kiitos kiitos, kaunita ja pitkään kukkivia. Toinenkin kukkii ja kolmannessa on isot nuput jo, en muista minkä väinen se on, kun pari kupsahti syksyllä. Antiikkia? Sehän on arvokasta!

  3. Mieleeni tulee äitini päiväkirjat ja myös isäni vanhimman siskon 80-luvulla kírjoittamat muistelut, jotka kummatkin kyllä kuvaavat vielä vähän aiempaa aikaa, mutta tekstin tunnelma on kovin sama kuin tässä kauniissa kirjeessä. Ja ihan hassua on se, että jos myös tuo kirjeesi olisi ihan vähän aiemmalta ajalta, niin alkaisin tuon alussa olevan “pieniä sivutöitä” -virkkeen perusteella nyt kyllä kovin innokkaana tivata sinulta, että millähän paikkakunnalla tuo sivutyö on suoritettu…

  4. Sirpa, kirjeet ovat mitä mielenkiintoisimpia suvun tarinoita! Kiva, että sinullakin on ollut tilaisuus kurkistaa menneeseen. Äidin/Irenen kirjeet ovat Perniöstä. Hänen “sivutyönsä”, paitsi kasvattaa seitsemän lasta, oli auttaa naapurissa asuvaa perhettä, joiden pojalla oli riisitauti. Asian vierestä tai asiasta, serkkuni Reija Tuulestatemmattua-blogin pitäjä kirjoittanut myöskin samasta perheestä WEILIN+GÖÖS kustantaman kirjaan “Suomalaisen ARJEN HISTORIAA Modernin Suomen synty”, sivut 125-143 ja tarkemmin suvusta sivut 138-139.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s