WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

maaliskuu

18 Comments

87595-makrobuttonpienilintu

MAALISKUU-MARCH

2015 03 11_4900 blog

lopeta työt

osta matkalippu

rusketu

rakastu

älä koskaan palaa

maaliskuu

Maaliskuu Long Islandilla on jatkunut helmikuun tavoin, normaalia lumisempana ja normaalia kylmenpänä. Muutama lomapäivä oli vielä jäljellä, joten tarkistimme nykyisin Floridassa asuvien ystävien kanssa, josko olisivat kotona, jos piipahtaisimme. Hyvin sopi molemmille! Onneksi. Molemmat vanhoja ystäviä yli neljäkymmentä vuotta, ei siis seremonioita tarvittu. Lento oli aavistuksen verran myöhässä, jouduimme odottelemaan lumensiirtokoneiston siirtymistä pois lentokoneen tieltä.

Ensimmäiset kaksi yötä vietimme Delray Beachillä ystäviemme luona, jotka olivat tehneet talvipaosta totta ja  muuttaneet pysyvästi etelään viime kesän lopulla. Uusi koti oli tilava, kauniisti kalustettu suomalainen koti.   Tilaan kuului iso verkkokuisti, missä istuimme suurimmman osan ajasta, sekä pieni atrium olohuoneen jatkeena. (Delray oli meillekin tuttu, Juliette serkun kotikylänä, pyörähdimme kunniakierroksen hänen kotialueensa ympärillä.) Ohjelmaa oli mukavasti kahdeksi päiväksi, ruokailua merenrannalla ensimmäisenä iltana, Old Key Lime Housessa. Tunnelmallinen ulkoterassi, mikä jatkui ja jatkui. Ruoka oli nauttivaa, söin korillisen katkarapuja ja ranskalaisia Pinot Gris- lasillisen kanssa, jälkuruoksi jaoimme Isännän kanssa mitä mahtavimman Key Lime Pie’n! Sunnuntaina herkkuna lettuaamiainen Lantanassa, Suomi Talolla. Kansaa oli runsaasti, ennen meitä siellä oli ruokaillut jo yli 200 nälkäistä. Moni kuului olevan snow bird eli talvensa etelässä viettäviä pohjoisessa asuvia suomalaisia eläkeläisiä. Tapasimme pari vanhaa tuttuakin ja tutuntuttua. Yksi heistä oli Leila, hovikampaajani 70-luvun alussa Manhattanilla. (Minulla tuskin on sen jälkeen koskaan ollut niin kivasti leikatut hiukset.) Viereisessä huoneessa oli ostoskiusana Suomi-ruokaa,  suklaata, karkkia, ruisleipää; ruotsalaisia pipareita, venäläisiä “marmelaareja”  ja tavara à la  fleamarket. Lapsille lähti kummallekin salmiakkipaketti ja itse täydensin ultima thule jälkiruokamaljojani. Taisin ostaa yhden Arabian vanhan kahvikupinkin ” Rositan” vitosella. Sen jälkeen ajelimme Palm Beachin hienostoalueella ja kävelimme pääkatua, Worth Avenueta, kun ykskaks röpsähti sadekuuro päällemme. Luulen, että siellä on jonkinlaiset sadettimet, mitkä säikyttävät köyhemmin puetut kansalaiset pois kaduilta LOL, koska heti sieltä lähdettyämme, kadut olivat rutikuivat. Sateesta ei tietoakaan!

   Accolades for Worth Avenue and Palm Beach are always in fashion. USA Today’s 10Best has recognized Worth Avenue as part of its “10 Most Iconic Streets” and the readers of Condé Nast Traveler have voted Palm Beach as one of the top five places to shop in country.

Käpäisimme iltakahvilla suomalais-herrasmiehen luona ennen illallista Lantanassa. Tällä alueella suomalaiset ovat lomailleet suomalaisissa motelleissa ja syöneet suomalaista ruokaa  vuosikymmeniä ja seurustelleet suomalaisten kanssa, toiset tuskin oppineet edes englantia täydellisesti. Osa on jäänyt sinne eläkkeelle. Päädyimme syömään toiselle suomalaisalueelle, Lake Worthiin, ja siellä, hahaa, australialaiseen ravintolaanNuolin lautasen puhtaaksi! Illalla palattuamme, vielä ehdimme asuinalueen teatteri esitykseen kello yhdeksän. Päätähtenä oli Melissa Manchester, jonka musiikkiosaa ennen koomikko kertoi vitsejä, suunnattuina suoraan alueen yli-55 porukalle, ja naurut olivat taattuja. Paras anti oli kuitenkin harpisti Paraguysta, Mariano Gonzales Ramirez, aivan upeaa musiikkia! (Joka nimestä aukeaa yksi kappale, nauti!) Sänkyyn jälkeen puolenyön.

Herkkuja

Delray Beachiltä oli noin kolmen tunnin ajomatka Tampaan. Kahdeksi yöksi toiselle ystäväpariskunnalle kyläilemään. He ovat asuneet siellä jo reilusti yli kymmenen vuotta. Maisemat muuttuvat jonkinverran matkalla pohjoisempaan, palmut eivät ole yleisiä ja ilma on asteita viilempää. Mutta kesäinen! He vuorostaan asuvat Meksikonlahden rannoilla, ei Atlantin kuten ensimmäinen isäntäpari. Ruoka ei tämän emännän illallisista parane, mehevä lohiannos tykötarpeineen ja viinit! Kotileipoiset Runebergin tortut, namia. Eilen aamulla kävimme kävelemässä noin kahden mailin lenkin asuntoalueella, mikä on myös yli 55-vuotisille rakennettu, kauniita espanjalaistyylisiä taloja, uima-altaineen ja palmupuineen. Uusia taloja rakennettiin vielä ja nyt keväällä oli  muutama myynnissä. Emme käyneet tällä kertaa niitä katsomassa, vaikka sekin on mukavaa ajankulua ja unelmointia.  Ajoimme merenrannalle. Jotenkin täällä kyläillessä tulee mieleen ajatus, että näinkin olisi kivaa asua, mutta kummalla rannalla? Lunta heillä ei juuri ole, LOL. Meillä riitti juttuja, olemme vanhoja soul-sisters, hyvin samanlaisesta lapsuudesta ja perheestä. Tunnemme toistemme sisarukset henkilökohtaisesti, miehemme ovat syntymässä-vahingossa-eronneet-kaksoset. Älä kysy! Uittelimme jalkoja uima-altaassa ja oli kivaa.

Illalla kotiin ajaessamme lentokentältä satoi. Rankasti. Lumi suli sakeana sumuna. Tänään paistaa aurinko, lämpö on noussut plus 14 celsiukseen! Mielelläni sanon jo hyvästit maaliskuulle sään puolesta. Muuten kaikkea kivaa on vielä odotettavissa ennen huhtikuuta!

quit your job
buy a ticket
get a tan
fall in love
never return

Muita maaliskuisia kuvia on täällä! More thoughts about March can be found here.

18 thoughts on “maaliskuu

 1. Only in Florida…

  Vaan on teillä ollut lumista, pahemmat kelit kuin Hgissä, toivottavasti plusasteet tuovat nyt kevään Lond Islandillekin!

 2. Vau mitkä kuvat!!! 🙂

 3. Hienot kuvat-ihana maaliskuu.

 4. Maaliskuu on erilaista eri osissa maata! Vaan kuitenkin maaliskuuta!

 5. Olipa teillä antoisa loma ! Hyviä ystäviä , hyvää ruokaa ja lämmintä ! Kylläpä kelpasi ja kaikenlisäksi lumetkin sulivat kun tulitte kotiin ! Lol ! 🙂

 6. Ihana maaliskuu näkyy kuvissasi ja kiva lukea elämääsi! ♡ ihana loma teillä! ♡

 7. irkkunen, aina jotakin sattuu ja tapahtuu 🙂 Kiva kun tykkäsit ❤ P.S. Veitkö jo haasteeni jo "tänään sinua kohtaa onni"?

 8. Huh, mikä lomasää, ikävää että on ollut kylmää ja kurjaa ilmojen puolesta, mutta ei tuo ole ilmeisesti tahtia haitanut:) ihana runo alussa ja aivan upea makro! Muutkin kuvat olivat mukavia, aivan erilaisia tunnelmia kuin Suomi-neidon maaliskuussa.

  • Irkku, lumisesta kotipiiristä oli kiva piipahtaa aurinkoon. Vaan kun säälle ei voi mitään, täytyy sen kanssa osata elää 😉 tai sitten lähteä välillä muualle LOL. Runo oli ikkunassa olevassa t-paidassa.

 9. Ihana piristys! Kertomuksesi vei mennessään ja saatoin maistaa nuo Runebergin tortut suussani, jotka muuten tänä vuonna jäivät väliin.

  Runosi on kuitenkin se yliveto! Vitsit kun olisi rohkeutta lähteä ja jäädä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s