WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

flower show – puutarhalla

8 Comments

Kukkanäyttelyssä. Muutama kollaasi yleiskuvana eilisesta puutarhamme kukkanäyttelystä. Vuosittain järjetettävä laaja idea- ja tuotenäyttely lähialueella olevassa kasvipuutarhassa, Hick’s Nursery. Toive-näyttely-tämän-haluan-näyttely!

Yleisilmeenä ensiksikin voisin sanoa, että orkideoista on tullut jokamiehen (-naisen ) kukka! Vanhat klassikot, valkoiset suurikasvoiset (chympidium) ovat  yhä suosiossa. Uusin ja maagisesti vaikuttavin oli mustanpuhuva  lajike. Ei suoranaisesti joka kotiin, mutta oikealla paikallaan varmasti katsen vangitseva! Hortensia valikoimat olivat perinteellisiä, yhtä kahta lajiketta lukuunottamatta. Yksi oli tähtihortensia, lacecap- tyylinen. Tuon vaalean punaisen haluaisin!

2015 03 17_5091 blog

2015 03 17_5106 blog

2015 03 17_5107 blog_edited-1

2015 03 17_5108 blog

Kietovimmat orkideat minusta ovat kevyesti punastuvat, pilkulliset, läikikkäät tai punareunaiset lajit. Nyt oli tarjolla myös pastellin turkooseja, persikanoransseja ja vihertäviä, hieman sarjakuvamaisen värisiä yksilöitä. Mini orkideat väriin sopivissa ruukuissaan ovat kiva lahjaidea vaikka toimiston pöydälle. Miksei myös omaksi iloksikin.

white orchids with pink

Uusista puutarhakukista, jotka jäivät mieleeni hautumaan on tuo uudenvärinen hortensia, sekä ihana, vaaleanpunainen knock-out-ruusu, jatkuvakukkainen laji. Niiden hankkimista odottelen vielä ainakin kuukauden, kunnes säät lämpenevät meilläkin. Ainoat mitkä tältä reissulta ostin oli korkea, isolehtisen elefantinkorvien mukula  (Colocasia esculenta) näyttävä suurilehtinen troopinen kasvi. Ajattelen laittaa sen suuren ruukkuun terasiille kesäksi. Ne eivät valttämättä ole monivuotisia näin kylmällä alueella,  mutta hinnaltaan edullisia.  Takapihan terassialue, pienehkö, on uusiutumassa lankkulautaisesta kivetykseen. Ilman muuta se silloin kaipaa uusia näyttävämpiä koristekasveja, vai mitä tuumitte? Ja entäs uusi ruokapöytä? Isäntää täytyy vielä taivutella sen hankkimiseen 🙂

planters

entertainment

Kotiin lähti myös kaksi pientä lavaa orvokkeja; ne voisi jo kohta laittaa pihallekin. Jätin kolmen naapurin oven taakse kullekin kaksi rasiaa kevään iloksi. Uskaltainko edes vielä ulos laittaa, lupasivat huomiseksi taas lunta!

pink knock out rose

8 thoughts on “flower show – puutarhalla

  1. Huikean komea orkidea! Passais tänne tuo mustanpuhuva 😉 Jännä myös tuo lacetop hortensia. Tiedä sitten miten kestäisi tuulessa ja tuiskussa. Kauniita ruukkuja löysit myös. Klassista tyyliä ja sopisivat hyvin noiden hortensioiden kanssa. Kevätpuutarhamessumatkoja täälläkin suunnitellaan 😉 Niissä on aina hauska käydä, jos sattuu pääsemään viikolla ettei tarvitse ruuhkassa junnata.

  2. lepis, taidan käydä vielä toisenkin kerran, yksin, niin on helpompaa kuvatakin. Nyt käydessämme, siellä oli hiljaista, kivaa kun pääsee viikolla, eikä tarvitse ruuhkassa puskea. Vahinko, että se jo öuretaan ensi viikolla, kun Suomi-vieras on tulossa 😦

  3. Whauts, upeita. Varmaan oli hieno visiitti!

  4. Kiiris, aina, jokavuotinen traditio tähän aikaa vuodesta. Kevään odotus pullahtaa esiin täysin rinnoin ❤

  5. Tuollaiset näyttelyt ovat omiaan innostamaan puutarhahommiin. Suunnittelu, mitä laittaisi, on mukava vaihe. Valinnan varaa sinulla näyttää olevan niin kukkasissa kuin ruukuissakin.

  6. Kyllä kukat ovat ihania ! Se vaaleansininen ja se tähtihortensia ovat minusta ihania ja myös se ruusu ! Tuo vaaleanpunertava hortensia oli jo täällä saksassa viime kesänä , niitä muita kahta en ole vielä ennen nähnytkään ! Muuten sitä elefantinkorva kasvia pidetään täällä sisäkasvina , kuinka kauan se sisällä kestää sitä en tiedä kun itsellä ei ole . 🙂

  7. Raili, Valean sininen on aika yleinen, mutta itse en ole nähnyt tuota kameleontti-vaaleanpunaista. Elefantinkorva olisi sisälläkin hieno, mutta meillä ei ole tilaa pienessä tuvassa :0 Odotan aina toukokuun puolta väliä, että saan ne vähäisetkin sisäkukat pihalle Heh heh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s