WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

keittiöremppaa ja muuta hauskaa

4 Comments

Isäntä ja Pirjo lähtivät Manhattanille. Minun piti pitää kotona silmällä kirvesmiestä. Eikä siinä mitään, katseltavaa riitti.  Tuttavuus alkoi väärällä jalalla, niin sanotusti. Mistä olen kotoisin, hän kysyi ja mitä mieltä olen mustista ihmisistä? (Mitä sillä on tekemistä työn kanssa?) Sanoin, hyvä musta mies on yhtä hyvä kuin hyvä valkoinen mies. Tietenkin. Meillä ei Suomessa ole ollut muita kuin suomalaisia kun kasvoin, joten mitään sisäänrakennettua satoja vuosia vanhaa vihaa tai vastenmielisyyttä ei meillä ole.  (En ymmärrä miksi heillä on aina ns. lastu olkapäällä. Usein en edes itse ajattele koko rotujuttua.) Noh, meistä tuli sitten melkein kuin ystäviä ja pääsimme keittiökaappien asentamiseen. Olimme sopineet keittiörempan aloituksesta aiemmin ja luulin, että saisimme sen valmiiksi ennen Pirjon tuloa. Huono arvaus! Erittäin huono, kaksi kuvauspäivää meni aivan hukkaan, kun istuimme sohvalla tarinoimassa kuvauksien asemesta.

Mutta opimme kaikkea mielenkiintoista kirvesmiehestä. Mies oli yksi seitsemästä sisaruksesta. Hänen isänsä on yhä äidin kuoleman jälkeen etsimässä samaa rakkautta, nyt jo neljännen vaimonsa kanssa. Ehkä se löytyy, ehkä ei. Mutta lapsikatras on sillä välin kasvanut kolmeenkymmeneenyhteen! Huolettomuus oli periytynyt kirvesmieheenkin, hänellä oli 30-vuotias tyttöystävä, paljonko 20- plus vuotta ikäeroa haitannee. Ja paljonko haitannee odotella häntä, jos on luvannut tulla kello 8-10 välillä ja ilmestyy työmaalle lähemmäs kello kahtatoista. Tai sanoo tulevansa hetkeksi sunnuntai- aamupäivällä kello 11 viimeistelemään ja ilmaantuu vartin yli 12 ja piipahtaa kello kahteenkymmeneen asti. Onhan meillä aikaa istua ja odotella. Vaikka hän oli ahkera työssään, silloin kuin oli paikalla, osa huolettomuutta näkyi työssä.

En tykännyt kuinka kaappien ovet olivat ripustettu. Olin sopinut suunnittelijan kanssa, että ovet tulevat suhtkoht tiukasti vastakkain vain pienellä raolla. Se vaati suurempia saranoita, sanoi, jos asiakas vaatii. Joten vaadin, vink vink, ja se kuului hintaan. Nyt yhtään samankokoista väliä ei ollut missään! Pyysin korjaamaan. “Kuulepas”, sanoi kirvesmies, “annas kun minä vanhempana neuvon, kuinka ne ripustetaan. Ne on aina laitettu näin ja kelpaavat.” Minulle ei kelvannut, sorry. Kysyin, kuinka nuoreksi hän muuten minua luulee? Noin 55, sanoi. Täytin viime viikolla 68. OK, siis MINÄ nyt vanhempana sanon, kuinka ne tulee ripustaa. Ja kirvesmies korjasi. Yksi ovista oli liian leveä, ja oikeanpuoleinen ovi ei avautunut täysin. Seuraavana päivänä huomasimme, että kotona olleet uuni ja astianpesukone eivät mahtuneet enää samaan koloon, mistä olivat ulos tulleet. Joten kirvesmies tuli vielä seuraavan viikon lauantaina korjaamaan ne uudelleen ja vaihtamaan yhden oven. Hän ei ollut koneita poistanut, ei ole hänen vika. Mutta meitä pyydettiin poistamaan ennen korjauksen alkua, suunnittelijan mukaan. Nyt uuni ei ole symmetrisesti kaapistojen välillä, toisenpuoleinen laatikko ei aukea, liian tiukkalla. Joudumme pyytämään tuttua korjaajaa paikalle. Uusi lasikaappi, minkä halusin kapeammaksi kuin muut yläkaapit, laseja varten, on liian syvä. (Suunnittelija oli unohtanut laittaa mitat listalle.) En edes uskaltanut sanoa. Koska se on toisella seinällä yksinään, se on liian mammuttimainen. Siis senkin sahautan sillä vanhalla tutulla. Lisää kuluja!

Pöytätaso on nyt graniitia, ja se tuli pari päivää kaapistojen jälkeen. Kaikki näyttää hyvältä. Ostamme uuden makroaltouunin, saamme siten koko keittiön kalusteet terästä ja yhtenäiseksi. Nyt hieman hirvittää, mahtuuko se samaan väliin kuin ennen?

Laitan kuvia, kun kaikki on tiptop, oottakaapas 🙂

4 thoughts on “keittiöremppaa ja muuta hauskaa

  1. Niin paljon harmia ! Olisin tullut hulluksi ! Ihan varmaan !!

  2. Raili, hyvää harjoitusta itsehillintään ja hyvään käytökseen, hah hah…tiukalle otti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s