WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

turistina kaupungilla

12 Comments

Pirjo tuli kylään kylmään ja sateiseen New Yorkiin. Tampereella oli varmasti silloin jo keväisempää! Me olemme tänä vuonna ainakin kuukauden jäljessä kevään tulosta. Narsissit kukkivat viime vuonna jo maaliskuun puolessa välissä. Kävimme siis katsomassa kukkia puutarhalla. Kuvailimme ja ihastelimme orkideoita ja keväisiä puutarhoja. Kävimme merenrannalla aurinkoisena mutta tuulisena päivänä, kaupoilla out- letissä, mistä löytyi kivasti edullista ostettavaa. Tunnemme toisemme valokuvaus-kisailukerhosta, missä kisailemme muiden valokuvaajien kesken erilaisten aiheiden innostamina. Tutustuin häneen Oulun matkallani pari vuotta sitten. Vedämme nyt yhdessä sitä kerhoa ja yritämme saada kaikkia jäseniä aktiivisesti mukaan.  Milloin minkäkinlaisella menestyksellä.

2015 03 31_5240 blog

Isäntä vietti perjantai- päivän hänen kanssaan Manhattanilla oppaana, Up-Town alueella ja Keskuspuistossa. Viides Avenue ja Rockefeller Center olivat ohjelmassa. Paljon jäi seuraavaksi kerraksi. Minä jäin vahtimaan keittiöremonttia kotiin.

Manhattan

Pääsimme kolmestaan kaupungille Pirjo, Isäntä ja minä maanantaina. Kiersimme Lower Manhattanin, oli pilvistä. Vaikuttavat 9-11 muistoaltaat, Brooklyn Bridgen, kaupungintalon virastoalueiden kauniit rakennukset, Kiinankaupungin osan, missä söimme lounaan aidossa tunnelmassa, kiersimme. Mulberry Steetin vihannes- ja kalakauppiaat katsastimme. Sitten Pikku Italiaan,  sieltä taksilla Chelseaan, missä on kauniita vanhoja tiilitaloja. Macy*s kukkanäyttelyt tavaratalosssa, tietenkin, ennen junalle tuloa. Aurinko pilkahti päivällä esiin sillalla ja kaupunki esiintyi edukseen pariksi tunniksi, onneksi.

Brooklyn Bridge
Viikko vierähti nopeasti, seura oli kivaa, ruokailupuoli hieman heikoilla kantimilla, kun ei ollut hellaa eikä uunia. En raaskinnut tarjota tuliaisia, joita Pirjo toi, lenkkimakkaraa, karjalanpiirakoita ja mustaamakkaraa, Tampereen herkkua. Säästimme ne visusti itsellemme. Tyttäreni oli kotona viikonlopulla myös, ja piirakat ja salmiakit katosivat hänen mukanaan. Long Islandin pizzat menivät kuitenkin kuin kuumille kiville ja jaksoimme niiden voimalla kulkea kilometrikaupalla. Hektisestä remontista huolimatta minusta viikko oli kivaa vaihtelua. Tietysti olisimme voineet tarjota Pirjolle paljon muutakin katseltavaa, mutta toivottavasti hän uskaltaa tulla vielä toisenkin kerran, eli ei liikaa ensimmäisellä vierailulla mahan täydeltä. Vai mitä, Pirjo?

12 thoughts on “turistina kaupungilla

  1. Great shots from NYC! Bravo, my friend!

  2. Ahkeria turisteja olitte! Siellä on nii-in paljon nähtävää. Mukava kuvakavalkadi 🙂

  3. En ole aiemmin näin paljon ja useammalta kantilta New Yorkia nähnytkään. Seurailin mukana taka vasemmalla.

  4. Kiitos vielä Irma! Varmasti tuun uudestaan, jos vaan kestätte 😉

  5. Wonderful pictures, I really like this series of skyscrapers in New York!

  6. leovi, thanks, they are always impressive, does not matter how many times you have seen them.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s