WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Penalle

4 Comments

Huhtikuussa 2015

Olen sanaton, luulen, ja kuitenkin niin paljon tulee juuri nyt mieleen. Ensimmäiseksi, olen pahoillani ja surullinen puolestasi. Lähetän lämpöiset halaukset Sinulle ja toivon voimia kulkea eteenpäin. Ilman Heidiä. Ilman ystävää. Mutta yhteisestä elämästä rikkaampana. Päivä, jonka tiesimme joskus saapuvan, mutta toivoimme, ettei koskaan tulisi, on tullut. Odottamatta.

Olemme tunteneet toisemme jo kauan. Lasten päivähoidosta aina tähän vuoteen. Lasten ollessa kasvuiässä, välimatkamme olivat pidempiä, muita oman perheen touhuja oli yllinkyllin. Meille oli suuri ilo, kun New Yorkin matkallanne ehditte pistäytyä täällä. Vierailut luonanne ja maukkaat ateriat ja jutut olivat lomamme kohokohtia. Kiitos niistä.

Muistan kuinka Heidin kanssa ajoimme Helsinkiin vuosikymmeniä sitten ja hän sanoi kuoroharjoitusten vievän pitkään iltaan. Hän sanoi jäävänsä luoksesi yöksi. Tiesin silloin, että kuorolaulut olivat muuttuneet duetoiksi. Hänellä oli aina vain hyvää sanottavaa Sinusta ja sen onnellisuuden tunsi ja näki teillä vieraillessakin. Perhe kasvoi ja Jani toi mukanaan lapsenlapset, joista Heidi aina iloitsi ja Sinä samoin. Elämällä oli tarkoitusta. Elämä tarjosi rakkautta. Sitä ei voi haudata, se jää elämään. Sinä ja Heidi olitte niin täydellinen pari. Turhaa puhua juuri nyt muistoista, ne ovat tietenkin olemassa ja kantavat eteenpäin, mutta viime viikon ottaisi jokainen takaisin, jos saisi. Olisin voinut vielä soittaa. Olisin voinut vielä sanoa jotakin kaunista. Kuulla hänen äänensä. Samalla olen onnellinen, että tunsin Heidin. Kaunis nainen niin ulkonaisesti kuin sisältäkin. Hän oli sinut sairautensa kanssa ja jaksoi käydä sen läpi valittamatta. Voimakas nainen ja esikuvani. Ihana nainen.

Olisin viettänyt mielelläni vielä päivän Heidin kanssa. Ikävä tuntuu juuri nyt käsinkosketeltavana.

Kanssasi surussa,

4 thoughts on “Penalle

  1. Raili, aina surullista, kiitos.

  2. Otan osaa;ystävän menetys tuntuu sydämessä

  3. Jael, kiitos, niin lopullista.