WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

huhtikuu

6 Comments

Kevät keinuen tulevi…paremminkin linkaten! Nyt vasta on alkanut vihertää niin, että silmissä huomaa eron. Ja eikös uutisissa taas varoitettu hallasta ensi yönä! Ja juuri kun sain istutettua kolme uutta tomaattia kesän iloksi; yhden (husky) kirsikkatomaatin, mikä on kuin karkkia kesällä, kaksi perintötomaattia, toinen lila (Cherokee Purple)  ja toinen keltainen (Mr. Stripey). Väriä salaatteihin! Täytyy varmuuden vuoksi käydä peittelemässä jollakin, etteivät kuole. Rassut.

Kipaisin juuri pihalla katsomassa, saisinko muutaman kuvan. Kun lähestyin kasvia, niin tuuli päätti yltyä samaan aikaan. Nenä jäätyi! Narsissit ovat parhaimmillaan, atsalea aukesi eilen, ja jokunen tulppaani jo punastelee vienosti. Sain sentään viikolla tehtyä pihatöitä niin, että kukkapenkit ovat kitketty ja talven jäljet puhdistettu. Ruusut leikattu. Sireeniä siistin. Yksi uusi, ystävältä saatu sireeni, näkyy kukkivan ensi kertaa tänä kesänä, en tiedä väriä! Uusia suunnitelmia haudottu, mitä siirtää, mitä lisätä. Odotamme lähiaikoina muutosta takapihalle, vaihdamme nyt huonkuntoista lautaterassia kivetykseen. Korjaus laudoilla tulee kalliiksi vuosia myöten, kivi kestää. No, sehän tietää uusia puutarhakalujakin, eikös! Näin aivan upean ruokapöydän aiemmin puutarhanäyttelyssä, Isäntä nimitti liian kalliiksi. Eilen rautakaupassa oli tarjous noin 1/4 sen edellisen hinnasta. Pöytä oli pienempi, mutta muuten samantyylinen kokonaisuus. Eihän meillä koskaan olekaan kuutta enempää syömässä. Voi olla, että saan “vihreän- valon” sen ostoon. Siirrän istuinryhmän heti oven alta taaemmaksi pihalle ja ruokailu-ryhmän lähemmäksi ovea. Säästyn nurmikolla kompuroimisen iso tarjotin kädessä. Se olisi näet aika ruma näky!

Lämpenisi jo! Näin siis meillä tänään.

huhtikuu 2015

Spring comes swinging … rather limping! Only now it has began to turn green so that the eyes can see the difference. And of course the news again warned of frost tonight! And just when I planted three new tomatos for summer delight; one (husky), cherry tomato, which is like a candy in the summer, two heritage tomatoes, the other purple (Cherokee Purple) and another yellow (Mr. Stripey). More color to salads! I must take precaution and cover them up before the one dies. Poor ones!

Quick step into the yard to check if I could have a few photos for you. As I approached the plant, so did the wind also. Just to shake it at the same time. My nose froze! Daffodils are at their best, azalea opened yesterday, and a few tulips are already blushing softly. At least I got yard work done in the middle of the week; the flower beds are weeded and winter’s tracks are cleaned. Roses cut. The lilac trimmed a bit. One of the new lilacs I received from a friend, seems to be ready to bloom for the first time this summer, I just do not know its color! New plans are hatched, what to move, what to add. We look forward to a slight change in the backyard; we’ll change now poor wood patio to paving stones. Repairing boards will be costly for many years all the way down, the stone keeps. Well, that’s requires new garden furniture, don’t you agree! I saw this absolutely stunning garden dining set before in the flower show, Master decided it to be too expensive. Yesterday there was an offer in our hardware store for a set about 1/4 of of the cost of the other.The table was smaller, but otherwise the same style. After all, we never be more than six to sit down to eat. It may be that I get a “green light” for its purchase. I’ll move the seating group immediately under the door further towards the back of the yard and dining group then closer to the door. Spares me falling down on the lawn with a huge tray in my hand. It would be a pretty ugly sight to see!

Warm up already!

6 thoughts on “huhtikuu

  1. Kyllä niitä töitä nyt riittää puutarhassa tähän aikaan vuodessa ! Niin meilläkin vaikka meillä on enimmäkseen vain villiruohikkoa ja omenapuita ! Istutuksia on vähemmän . Tomaatin taimet ovat vielä hentoja purkissa , otamme ne päivällä ulos aurinkoon ja illalla pistetään sisälle puutarhamökkiin . Nyt pitäisi taas tulla kylmempiä ilmoja ! :/

    • Raili, totta! Kivaa odotusta ja kiva suunnitella. Onneksi piha on jo aika täynnä, joten nykyisin selviää helpommalla. Minulla vaan ei ole kestävyyttä siementen koulimiseen, eli hyvä sinä!

  2. Thanks for sharing these beautiful flowers! Hope your garden will survive the differences in the weather. Take care! 🙂

  3. Hitaasti, mutta varmasti! Mukavaa, että siellä on jo kauneutta puksahtanut maan uumenista ja pääset kuvailemaan tuoreutta. Me vielä odotellaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s