WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Markkinat ja muuta humua

6 Comments

En tiedä mitä muu humu oikein on ollut, kun aikaa kirjoitteluun ei ole löytynyt. Ehkä  Facebook. Vedän isoa ryhmää kahden muun tytön kanssa, ja keskusteluissa on aina niin kivaa olla mukana. Jäseniä on ympäri maailmaa, ja kone pimputtelee kommentteja lähemmäs sata 24/7.  Asiat pyörivät useiden aiheiden ympärillä ja koskettavat juuri ulkomailla asuvia suomalaisia. Tai joskus vain nauraa retkahdetaan. Mainiota seuraa!

Vai onko se humu sitä, kun Isäntä on ollut pitkään iltapäivävuorossa, eikä omaa aamu- aikaa ole ollut. Sekin tilanne tulee muuttumaan jo ensi viikolla. Hän on jäämässä eläkkeelle, ei välttämättä niin kovin iloisena, vaikka ymmärtää, ettei kukaan voi olla töissä iäti. Tai noh, hänen isänsä jäi vähän yli 70-vuotiaana ja isoisänsä taisi olla 82- vuotias. Isoisä oli muotihuoneen manageri, sehän piti pirteänä työssä! Isä hoiteli autoliisauksia ja oli aina ajan hermolla. Isäntä siis jää eläkkeelle, hieman pitkin hampain, kuitenkaan kohta 69- vuotias ei ole mikään vanha. Tietoa alasta on vaikka toisille antaa, ja antaakin. Mutta nuoriso ei välitä vanhojen neuvoista. Tekevät väärin, kuuntelematta. Tietävät paremmin. Firma tarjosi vuoden lisäpalkat, joten ei muuta kuin laakereille lepäämään! Se ei kuitenkaan tule onnistumaan, tiedän, ja työn alla onkin jo toista työideaa. Kerron myöhemmin, jos siitä tulee mitään. Eli stay tuned, kuten sanotaan. Mutta eilen  menivät kahvit ja donitsit työkavereille ja tänään pomo kuulema tarjoaa lounaan. Firma järjesti hienot lähtiäiset maaliskuun puolella irlantilaisessa ravintolassa, seisova pöytä. Euroopan johdosta lensi kaksi isoa johtajaa paikalle ja kaikki työkaverit, jotka eivät olleet töissä, olivat paikalla puolisoineen. Ruoka ja juomat maistuivat, keskustelu sorisi, jopa oikein puhetasolla. Lahjoja tietysti, kello! SWISS rannekello, kuten ennenvanhaan, oli firman lahja, lahjakortteja ravintoloihin, sveitsiläistä suklaata, ja muuta kivaa. Häntä pyydettiin aiemmin jo jäämään vielä kahdeksi lisäkuukaudeksi töihin, tarpeeseen.  Voiko sen jälkeen paremmin työstä luopua? Helppoahan se ei ole, kuten kerroin omasta eläkepäivien odotuksesta. Mutta tiedän, että hän sopeutuu siihen ajan kanssa kuten minäkin olen nauttinut olostani ja jääväthän ne muutkin työntekijät eläkkeelle, elleivät pöytänsä ääreen kupsahda. Eli kyllä se tästä…

Ja olin taas markkinoilla toukokuun ensimmäisellä viikolla. Olen ollut siellä jo niin monena keväänä, että nimittelivät ihan etunimellä saapuessani korttieni ja canvas-taulujeni kanssa. Upeat ilmat. Lauantaina myynti hyrisi hienosti, jopa hetkittäin tungoksen asti ja sain omani takaisin monin kerroin. Sunnuntaina oli hiljaisempaa, mutta silti kauppa kävi. Silloin jo uskalsin tuhlaamaan itsekin ja ostin vastapäiseltä myyjältä liivin syksyä varten jo. Ja kolme muovi astiaa tupperware- myyjältä. Asiallisia ostoksia, minusta. Viereisessä kojussa oli tänä vuonna thaimaalainen nainen, joka möi kaikenlaisia kangaskasseja ja kleenax- laatikoiden sohvakansia ja pienenpientä korua lapsille ja koirille ja who- knows- what. Hän oli miellyttävää keskusteluseuraa. Hän oli jopa ollut Helsingissä kolme yötä matkalla Thaimaanhan, koska Finnair oli tarjonnut halvimmat hinnat.  Koko perhe oli kovasti tykännyt Suomesta. Mutta kahden koko päiväisen markkinoilla ulkona olon jälkeen olin aika rättiväsynyt!

fair ladies

fair ladies

Ja pihaa on täytynyt kohentaa, muutama saniainen roikkumaan, ja tomaatit maahan ja kuivien oksien leikkuuta. Siis tekemistä on riittänyt enemmän kuin puhtia. Liekö se ikä alkaa painaa minullakin. Onneksi ei ole kukaan lähettämässä eläkkeelle, siitä olen nauttinut jo neljä vuottta!

6 thoughts on “Markkinat ja muuta humua

  1. Kiva kuulla sitten kuinka se menee eteenpäin miehesi kanssa ! Ja onneksi olkoon hyvästä myyntituuristasi , sen kyllä olet ansainnutkin hienojen kuviesi kanssa ! 🙂 ❤

  2. Tottakai korttisi ja taulusi käyvät kaupan. On ne niin kauniita.
    Eläkkeelle siirtymä on niin yksilöllinen juttu. Minä rakastan omaa aikaani, siis sitä että saan täysin määrätä siitä.
    Kiire tietysti on, mutta se on itse tehtyä.

  3. Ihania eläkepäiviä teille molemmille 🙂 Alan jo odottelemaan uutta viinitila kertomusta ja kuvia – ensi viikosta alkaenhan voitte reissata ja nautiskella täysin rinnoin.

  4. Brightoneagle, kiitos kaunis. Täytyy koluta nämä kanjonit täällä Arizonassa ensin 🙂 Terveiset teille päin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s