WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Terveisiä lomalta!

6 Comments

Viime viikon lomamatka oli varattu jo joulu-tammikuussa. Olimme menossa alueelle, mikä on runsaasti kansoitettu keskikesällä ja loma-aikoina. Onneksi olimme varanneet kaiken etukäteen, sillä missään hotellissa ei enää ollut vapaita huoneita. Ja kuitenkin oli niin sanottu hiljainen aika ennen koulujen loppumista ja loma-ajan alkua.

Kävimme vaeltelemassa Keksilännen kanjoneilla.

Vaeltelu on hieman rankka sana, sillä USA:n kansallispuistoissa on helppoa kävellä. Polut vaikeutuvat pidemmälle mennessä,  mutta ensimmäiset polut,  1-2 mailia,  sujuvat mukavasti. Niistä saattoi jatkaa sen jälkeen vähän vaikeampaa kulkua, mikä sopii vielä hyvin meikäläisellekin. Muutama korkea nousu jätettiin kuitenkin väliin.  Polut ovat hyvin merkityt ja hyväkuntoiset. Henki pihisi kyllä jossakin vaiheessa ollessamme noin 9000 jalan eli noin 2700 metrin korkeudella raittiissa vuoristoilmassa. Kello kuusi aamulla.

1.  Salt Lake City, Utah, yksi yö

2. Bryce Canyon, Utah, yksi yö

3. Page, Arizona, kolme yötä

4. Springdale, Utah, kaksi yötä

5. Las Vegas, Nevada, kaksi yötä. Ei, en voittanut kasinoilla.

Kolme osavaltiota vähän yli viikossa. Kourallinen kanjoneita ja neljä kertaa enemmän muita nähtävyyksiä. Litrakaupalla vettä janoon, hauskoja juttutuokioita, kaksi hyvää ostosta, ja noin 1200 valokuvaa matkalta, mikä oli yhtä pitkä kuin Helsingistä Napoliin. Makua matkasta ja sen väreistä antaa kansikuvan punainen kallio Powell järvellä (3.) Tervetuloa mukaan nojatuolimatkalle!

kartta

kartta

6 thoughts on “Terveisiä lomalta!

  1. Huikaisevan upeissa maisemissa olette reissanneet! Nojatuolimatka kuulostaa mukavalta vaihtoehdolta, nyt ei taitaisi irrota mountain hiking missään muodossa 😉

    • lepis, poikkesivat kotimaisemista 😉 Tasaisella maalla jaksaisit sinäkin muutaman kilsan.

      • Muinoin sitä tuli koluttua Kalliovuoret, nousut sujui ja joenlasku oli huikeeta. Se oli siis silloin joskus… ööö… nuoruudessa ;D Nyt alkaa kova kuntokuuri täällä päässä, tai oikeastaan ei enää ala. Se on jo alkanut. Huh.

  2. Hienoja maisemia matkallanne.Vegasissa olen ollut,muissa en.

  3. Kuulostaa minusta aika rasittavalta matkalta , niin lyhyessä ajassa ! Sinun pitäisi tehdä matkakirjoja , kaikkien niiden ihanien kuvien kanssa ! Kirjoitatkin niin hyvin että saa tarkan tiedon ja tunnelman eri paikoista ! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s