WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Ensimmäinen pysähdys

8 Comments

1. Salt Lake City.

Saavuimme puolenyön paikkeilla Utahin pääkaupunkiin ja yövyimme kenttähotellissa, Hampton Innissä. Hotelliketju, mikä on aina varma valinta ja hintaan sisältyy aina riittävä aamiainen. Kuten tiedätte, emme varaa autoa kentältä, vaan säästämme rahaa ja valitsemme jonkin muun toimiston läheltä. Nytkin säästimme yli $100 dollaria miinus $15 taksiin. Kuskimme oli pakistanilainen, ja heitä on kuulema kaupungissa paljon, Hän oli muuttanut sinne Manchesteristä, missä heitä on vielä enemmän. Sen olemme aiemmin kuulleetkin. Hertz ystävällisesti nosti auton merkkiä pari piirua ylöspäin ja allamme oli pian JEEP Patriot. Hyvä maastoauto retkellemme. Siis kaupunkiin!

Salt Lake Temple

Salt Lake Temple

2015 05 28_6650 blog

Salt Lake City on hieman alle 200 000 asukkaan kaupunki, suuralueineen lähes 2.5 miljoonaa. Asutus sai alkunsa 1847 kun kolme mormoni pioneeriä löysivät sieltä etsimäänsä paikkaa ja perustivat sinne kirkkonsa The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. He viljelivat ja kultivoivat kuivan laakson. Neljä päivää myöhemmin Brigham Young kartoitti temppelin paikan ja sen rakentaminen kestikin 40 vuotta. Huikea kirkko se onkin ja ympärillä on muita uskokuntaa  kuuluvia rakennuksia. Temppleaukion alue Temple Square oli suuri puisto ja puiston ulkopuolella uusi kohtaa vanhaa. Parhaillaan siellä istutettiin kesäkukkia ruusujen ja muiden perennoiden väliin. Jopa persiljaa! Kysyin, onko muitakin yrttejä tulossa kukkapenkkeihin, mutta ei, persilja oli ainoa. Erikoinen valinta, joskin se kasvaa kauniiksi tuuheaksi pörröksi. Pari historiallista taloa puutarhoineen olivat vierailun arvoiset myöskin.

Brigham Young

Brigham Young

2015 05 28_6611 blog

slc

Suurta aluetta ympäröi korkeat kerrostalot ja uusi kauppakeskus, missä roiskui erilaisia suihkulähteitä, vesi-sateenvarjoja, arvelin, joita tuuli löyhytteli. Ja samat yleelliset tavaratalot kuin muuallakin Amerikassa. Yli sata vuotta vanhan tavaratalon kuorien sisälle on asettunut nyt Macy*s tavaratalo. Kaupunki oli erittäin siisti ja kaunis. Maisemasta erottautuivat mormonit kuitenkin heti vaatetuksellaan, naiset alle polven pituisissa hameissa ja villatakeissa tai jakussa ja miehet tummissa puvuissan solmiot kaulalla. Kaupunki on tunnettu tietysti ensikäteen mormoneista, ja Mormon Tabernacle Choir–  kuorosta ja vuoden 2002 talviolympialaisista.

2015 05 28_6661 blog

Kolmen tunnin tutustumisen jälkeen olimme valmiit jatkamaan matkaa kohti Bryce Canyonia. Ajoa oli edessä nelisen tuntia. Saavuimme perille pysähtyen siellä täällä ja hotelli, Best Western, yllätti meidän mukavuudellaan ja heti illasta Cowboy illallisella!

8 thoughts on “Ensimmäinen pysähdys

  1. Komea on temppeli ja ne muutkin rakennukset siellä ! Niin ne mormonit . 🙂

  2. Jospa siellä on otettu permakulttuuriajattelusta pieni siivu kukkapenkkeihin niiden persiljoiden muodossa ajatuksella kunnioittaa uudisraivaajien työtä kuivan laakson vihreyttämisestä… Kenties 🙂 Siinä taas näkee mitä lueskelen tällä hetkellä 😀
    Kaunista ja siistiä on tuossa kaupungissa.

  3. Olet oikeassa Irma niiden kirkkojen ja temppeleiden suhteen ! Vieläköhän mormoonit saavat ottaa useampia vaimoja , en ole oikein ajan tasalla siinä suhteessa ? 🙂

  4. Raili, moniavioisuus on lain vastaista, nykyisin yksi mies, yksi vaimo.

  5. Olin kuvitellut Salt Lake Cityn ihan eri näköiseksi! Olin ajatellut että se on vanhanaikainen, ränsistynyt kaupunki, mutta eihän se olekaan 🙂

    • brightoneagle, itsekään en osannut kuvitella sitä niin moderniksi. Vanhaa aluetta oli paitsi temppelin nurkilla, asuinalue, missä oli pienet talot ja tontit. En pysähtynyt kuvamaan. Matkailu avartaa vaikkapa nojatuolissa 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s