WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Oikea tuntuu olevan suunta

2 Comments

2. Bryce Canyon

2015 05 28_6678 blog

Lähdimme ajamaan retkemme pisintä matkaa, noin nelisen tuntia kohti Bryce kanjonia. Pysähdyimme matkalla vain kerran syödäksemme voileivät, mitka eivät olleet lähellekään mainoksen näköiset, SUBWAY kaupasta. No, veivät kuitenkin nälän. Oikeastaan pysähdyimme kaksi kertaa. Tienhaassa, missä käännyimme jyrkästi etelään seisoi ruostunut auto. Sehän piti kuvata!

2015 05 28_6679 blog

2015 05 28_6683 blog

Yllätyimme hotellista! Olimme varanneet  Best Western majoituksen, normaalisti ketju, mitä en ole juuri koskaan valinnnut. Minusta hotellin hyvä taso on osa onnistunutta matkaa. Tämä oli kuitenkin uusi ja avautui korkealla tuloaulaan eteemme kivisin kahden kerroksen korkein takkarakennuksin ja western-tyylisin huonekaluin. Huonemme oli tilava, junior suite, istuinryhmä plus kaksi queen- size kokoista sänkyä. Koristeet olivat kaikki metsäänviittaavia kuten lamppujen käpyiset ketjut, nahkaselkäiset sängynpäädyt väritys tummaa. Hotelli on rakennettu paikalle, mistä on vähän yli sadan vuoden aikana syntynyt suosittu matkailukeskus kanjonin takia. 1905 nuori pari, Ruby ja Minnie Syrett asuttivat alueen matkattuaan kaksi päivää 25 mailin matkan. Kaksi viikkoa myöhemmin naapuri kertoi heille Bryce kanjonista, mistä he eivät olleet tietoisia ja eikä juuri kukaan muukaan. Mutta mikä yllätys rotko olikaan! Vieraita alkoi ilmestyä ja he pystyttivät teltan kanjonin reunalle lähelle auringonlasku paikkaa, Sunset Point. Pikkuhiljaa paikka kasvoi mökkeineen ja 1928  paikka liitettiin kansallispuistoihin. Rautatieyhtiö rakensi radan ja osti kanjonin Rubylta, koska hänellä oli vain suu-sanallinen omistusoikeus paikasta. Hieman myöhemmin he rakensivat majatalon maatilalleen ja turismi alkoi kasvamaan niin, että Ruby’s Inn on vieläkin paikalla, mutta uudistettuna yhden lapsensa ja tämän lasten ja lastenlasten hoitaessa liiketoimintaa.  Vanhojen cowboy- tyylisten kauppojen ja ravintoloiden alue oli vilkas.

Meidänkin hotellissamme yöpyi monta linja-auto lastillista. Se näkyi illalla kiilautuessamme jonoon paikalla olleeseen Ebenerzer’s Bar and Grilliin.  Jonossa juttu alkoi yhden lasvegasilaisen vanhan pariskunnan kanssa ja päädyimmekin sitten heidän kanssaan samaan pöytään, nuoren saksalaispariskunnan ja meitä hieman nuoremman Washingtonin osavaltiolaisen naisvalokuvaajan Louise Magnon kanssa. Paikalla oli bussikaupalla saksalaisia ja ranskalaisia, ja mikä ettei, ravintola oli tilava ja ohjelmassa cowboy musiikkia ruoan lisäksi. Esitys oli sopivan kornia ja musiikki vakaata klassikko cowboyta ja TV- sarja teemoja kuten Bonanza. Mukana laulettavaakin. Kaikkiaan 470 henkeä oli paikalla, ja yllättävää, miten sujuvasti ruokajono kulki. Neljä eri ruokalajia oli valittavana: cowboy pihviä,  lohta,  kanaa tai nyhtöpossua, paistinperunoita, papuja, kaalisalaattia. Brownie palanen jälkiruoaksi. Hyvin maistui ennen ohjelmaa! Ehdimme jakaa kaikkien elämäntarinat ja tekemiset sitä ennen. Valokuvaaja oli kiertelemässä aluetta pidemmän aikaa ja innostui, kun Isäntä mainitsi, että minäkin kuvaan. “Haluan ehdottomasti nähdä töitäsi!” Hän sanoi. Ei  minulla ole “töitä”, vain kuvia. En ole samalla tasolla kenenkään ammattilaisen kanssa, vaikka mielelläni juttelen heidän kanssaan ja opin jotain uutta jokaisella kerralla.  Annoin kuitenkin käyntikorttini. Käyn katsomalla hänen kuviaan ajan kanssa lähiaikoina. Ja sitten takaisin pehkuihin, aamulla herätys kello puoli kuusi, auringonnousuun.

2015 05 28_6724 blog_edited-1

2 thoughts on “Oikea tuntuu olevan suunta

  1. Kiitos mielenkiintoisesta kertomuksestasi ! Elin oikein sinne mukaan !! 🙂

  2. Raili, kiva, että lähdut matkalle mukaan 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s