WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Järvi keskellä erämaata

10 Comments

Vaikea uskoa, että pelkkä puoli vuosisataa sittenPage, Arizona ja Lake Powell olivat laajaa ja synkkää autiomaata.  Oli outoa, kun tumma turkoosin sininen järvenselkä pilkahti esiin kuivan kahden tunnin matkan jälkeen! Isäntä oli yrittänyt vuokrata asuntolaivaa pysähdyspaikaksi, kolme yötä olisi maksanut lähemmäs $2000, mutta siihen olisi mahtunut 12 henkeä, joten liian iso meille. Liian kallis? Ei suinkaan, vain paras on kyllin hyvää, lol, ehkä toiste. Kallioiseen maastoon on veistetty  kylä, mikä seisoi mäen päällä. Näkymät mesan laelta ovat kuulema 186 meripeninkulman  päähän järvelle, Glen Canyon padolle ja ympäröiviin kanjoneihin. Leuto ilmasto ympäri vuoden tekee Page’stä täydellisen solmukohdan  Grand Circle alueella vierailijoille. Täältä löytyivät myös kaikki tunnetut motellit ja pikkuhotellit. Tällä viiden osavaltion alueella on eniten USA:n kansallispuistoja ja monumentteja, nähtävyyksiä, puhumattakaan Navajo intiaanien valtiosta. Navajoilla on itsemääräämisoikeus aluella, olematta virallisesti USA:n osavaltio.

IMG_20150606_0002 blog

Page on rakennettu 1957 asuinalueeksi  Glen Canyon patoa rakentaville työntekijöille. Asukkaita siellä on nykyisin vähän yli 7000, keksi-ikä on nuorta, 32 vuotta. Ensin kylä tuntui pieneltä, puoliympyräinen tie kiersi sitä, ja tien reunalla oli ainakin kaksitoista eri uskontokunnan kirkkoa tai rukoushuonetta toinen toisensa perässä. Kaupungintalo oli hiljainen. Kohtuullisen edullisia hotelli-motelleja oli paljon. Pikaisesti ajoimme läpi pienen ja vanhan asuntoalueen, trailer-taloja, kaiketi ensimmäisiä taloja. Pieni lentokenttäkin siellä oli. Löysimme ison ruokakaupan, Safewayn, ostimme aamiaiseksi yhdeksän mustikkamuffinsin laatikon $ 5.00 ja mahtavan voileivän, olisiko ollut metrin, täytteinä kinkku-, kana-, ja kalkkunaleikkeleitä noin kymmenen sentin pinossa ja italiansalaatin tyylinen salaatti kosteuttajana. Leipä oli kivasti pakattu kansipuoli alla, ja se oli sopivasti kostea eikä kuiva, kuten voileivät yleensä. Muhkea ja maukas, $5.00! Niistä riitti syötävää melkein kolmeksi ateriaksi. Illallispaikaksi ensimmäisenä iltana valitsimme meksikolaisen ravintolan. El Tapatio, värikäs. Muuten ruoka oli odotuksen mukaista, fajitaa, quesadillaa ja maistui. Plastiikkinen juomalasi oli reunoista nakerrettu, palautin keittiöön. Musiikki soi kovilla ja paikka oli viittä vaille liian kulunut. Joka viides minuutti kävi joku kysymässä, tarvitsemmeko mitään tai maistuiko ruoka. Ystävällisyys on OK mutta liika häirintä ei, minusta. Vaihtoehdot kylässä olivat lähinnä BBQ, pizza, fish-and-chips ja niin edelleen. Siemaisimme lasin viiniä ja kolpakon olutta hotellin Peppers-baarissa, kuunnellen ranskalaisia turisteja iloisesti seurustellen, ennen nukkumaanmenoamme. Aamulla ei ollut kiirettä, järvimatka oli varattu kello 12.

2015 05 28_6304 blog

Ohitimme Powell järven ja padon ennenkuin saavuimme hotelliimmme, Courtyard by Marriot’iin. Täällä olimme kolme yötä. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä kävimme risteilyn Powell järvellä ja toisena päivänä vierailimme Antelope kanjoneilla! Se, mitä eniten odotin olisi vasta kahden yön jälkeen! Maailman kuvatuimmat kanjonit!2015 05 28_6291 blog

2015 05 28_6600 blog

2015 05 28_6293 blog_edited-1

10 thoughts on “Järvi keskellä erämaata

  1. Asuntolaiva,sellaisessa olisi kiva olla muutaman päivän.Hienon näköistä tuolla:)

    • Jael, joskus olisi kiva kokeilla tulisiko pahoinvoivaksi vai nukkuisiko siellä hyvin. Maisemat olivat karut, kuten Israelissakin, mutta väririkkaat. Kiva kun kävit, yritän tulla ajan kanssa vastavierailulle lähiaikoina 🙂

  2. Kaunista, erilaista, hengästyttävää! Nuo ovat niitä paikkoja, jotka pitäisi kerran elämässään päästä näkemään.

  3. lepis, paikat eivät varmasti loppuisi meidän elämämme aikana. Älä murehdi, joka paikkaan ei vain ehdi!

  4. Mahtavaa! Upeita kuvia olet ottanut. Varsinkin tuo Navajo-polku oli hengästyttävä ihan vain katsella kuvinakin. Kavioiden kapse alkoi jo kuulua, kun muistui mieleen vanhat lännenfilmit..

  5. Beautiful pictures, wonderful !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s