WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

wonders under ground #1

12 Comments

3. Page , Arizona. Canyons.

Lower Antelope Canyon

Canyons I have been waiting for! In Page, Arizona hide two famous canyons, called Lower Antelope Canyon or the Cork Screw and Upper Antelope Canyon or the Crack. This type of canyon is known as slot canyon. Both canyons are owned by a different Navajo families and they are on Navajo land (map). To the lower canyon we walked thru sandy desert with the guide. Beautiful sunny day and he was wearing a wool cap and flannel shirt. It was comfortable inside however. One almost does not see them on the ground, just a winding crack running some distance. Together they are probably the most photographed natural sites ever! So I did not set to beat anyone, not even the guy who got $6 million plus for his photo sold to National Geographic Magazine. I think I came close, 93 photos from the lower portion left me this choice in the gallery for you. Not bad for $20 ticket and almost hour and half of roaming time. Here the tunnel was deeper and had to accessed on the steel steps. The colors are softer; Think of lavender, peaches and silk. Enjoy!

Kanjonit, joita olen odottanut! Page, Arizona piilottelee kaksi kuuluisaa kanjonia, nimeltään Lower Antelope Canyon eli Korkkiruuvi kanjoni ja Upper Antelope kanjoni eli Halkeama (en ole varma suomalaisesta käännöksestä, eikä google tunnu auttavan minua tänään.) Olen hämmästynyt nyt jälkikäteen, kuinka harva alueella vieraillut ystäväni on käynyt juuri täällä! Ehkä heillä ei ole ollut yhtä hyvää matkansuunnittelijaa kuin minulla. Mieheni jaksaa kaivella karttoja ja tuntee uskomattoman paljon USA:sta, maantieteellisesti ja historiallisesti. Meillä on melkein tuntikohtaiset suunnitelmat, kun lähdemme matkaan, poikkeamme niistä ainoastaan lisäämällä jotain uutta. Hotelliyöt on aina varattu etukäteen. 

Tämän tyyppinen kanjoni on tunnettu aukko- kanjonina. Molemmat kanjonit ovat Navajo heimojen omistuksessa, kahdella eri perheellä. Ne ovat Navajo- heimon omistamalla maalla. Alue on neljän osavaltion, New Meksikon, Coloradon, Utahin ja Arizonan  alueilla. Alempaan kanjoniin kävelimme läpi hiekkaerämaassa oppaan kanssa. Kaunis aurinkoinen päivä ja hänellä oli yllään pipo ja flanelli paita! Luolan sisällä oli kuitenkin mukavan tasaisen lämmintä, ei viileää. Kanjonia ei näkynyt sinne mennessä, halkeama oli uppoutunut maastoon mutkaisena. Yhdessä molemmat paikat ovat luultavasti maailman kaikkein kuvatuimmat luontonähtävyydet! Joten en ole asettanut tavoitteeksieni voittaa ketään, ei edes sitä kaveria, joka sai 6 miljoonaa plus dollaria hänen National Geographic Magazine- lehdelle myydystä kuvasta! Luulen olin aika lähellä! 93 valokuvaa Lower Canyonilta jätti minulle tämän valinnan galleriassa sinulle. Ei paha, $20 dollaria liput ja lähes puolitoista tuntia aikaa kuljeksia luolassa ensimmäisenä pienssä ehkä 10 hengen ryhmässä. Opas oli mukana ja pakollinen. Hän tunsi kanjonin kuin takataskunsa.  Täma kanjoni oli syvempi, laskeuduimme kallionrinnettä alas ja useampaa teräsrappusta pohjalle asti. Värit ovat täällä pehmeämmät; Kuvittele laventelia, persikkaa ja silkkiä. Nauti vierailusta!

2015 05 28_6042 blog 2015 05 28_6047 blog 2015 05 28_6060 blog 2015 05 28_6092 blog 2015 05 28_6095 blog 2015 05 28_6122 blog

12 thoughts on “wonders under ground #1

  1. Aivan mahtavan näköistä!

  2. brightoneagle, ja paikanpäällää vielä moninkertaistuu!

  3. Niin kaunista että sielusta sattuu ! Luonto on paras taiteilija ! ❤

  4. Niin , niin hyvässä kuin pahassakin……

  5. upeita kuvia ja mielenkiintoista kerrontaa, kiitos!

    • ilona, kiva että tykkäsit ja kävit lukemassa! Kesällä on kommenttipuollela nin hiljaista. Ajattelin juuri itsekseni, että käyn aamusuihkun jälkeen katsomassa kollaaseja.

  6. Kiitos upeasta matkasta maan alle! Olet onnistunut tallentamaan taidokkaasti kanjonit sekä niiden hienot muodot ja värit 🙂 Jos joskus tulen sille puolelle Atlanttia, haluan nähdä juuri kanjonit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s