WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

wonders under ground #2

2 Comments

Upper

Ylempi Antelope Canyon on paljon suositumpi. Se sijaitsee maantasalla, eikä sinne tarvitse kiivetä. Molemmissa voi vierailla ainoastaan Navajo oppaan kanssa.Valonsäteet näykyvät siellä klo 11 ja 14 välillä kesäaikaan. Valo aukoista oli erilainen sävy kokonaan kuin alemmassa kanjonissa, enemmän oranssi, harmaampi ja hiekkakiveä. Rohkeampiakin. Ajattele luumua, suklaata! Lippu kanjoniin maksoi 40 dollaria per henkilö. Heillä oli jonotuslista, kun saavuimme, mutta onneksi saimme paikat heti seuraavan kiertueeseen. Isot kulkuneuvot,  tai pick-up truckit, kiitivät läpi kuivaa hiekkakenttää, missä lehmät kulkivat tai makasivat matkan varrella. He tarjoavat myös retkiä valokuvaajille 80 dollaria per henkilö. Korkeampi hintataso lupaa enemmän aikaa ja tilaa ja sallii jalustat. Olen kuitenkin huomannut normaalit matkat ovat riittäviä meille. Molemmat kanjonikiertueet kestivät yli tunnin ja Navajo oppaat olivat hyvin perillä kanjoneita sekä kameroiden asetuksista. Molemmat oppaat, Carlton ala- ja Kyle ylemmässä, olivat aika etoja säätämään merkistä riippumatta kameran kuin kameran valotusnappulat, jos vain pyysi heitä. He ottivat kuvia ryhmän osallistujista ja huomauttivat mielenkiintoista näkymistä. He olivat hyvin varovaisia, että kaikille jäi tilaa kuvauksiin ilman keskeytyksiä. He kertoivat tarinoita lapsuuden peleistä luolissa, vastasivat kysymyksiin kanjoneista, kaupungista ja Navajo perheistä. Molemmat oppaat olivat erittäin kohteliaita ja jopa viihdyttäväviä, miellyttäviä nuoria miehiä. He eivät kiirehtineet ketään, vaan antoivat meidän imeä silmillämme kanjonien mahtavia nähtävyyksiä! Yhteensä 80 kuviasta kokosin joitakin heti alkuun juuri sinulle! Nauti!  Parhaimpaan kesä aikaan siellä vierailee 1000 turistia päivässä. Nyt oli vielä hiljaisempaa. Molemmissa kanjoneissa voi ilmaantua uhanalaisia flash- tulvia, vesi on syöksynyt tähän kanjonin niinkin vähän aikaa sitten kuin 2011. Yllättävässä tilanteessa moni on kuollut äkkinäiseen tulvaan tai joutunut roikkumaan kallion kielekkeellä tuntikausia. Vesi oli syönyt noin 120 cm hiekkaa kallioiden pohjalta. Myöhemmin matkamme varrella oli alueita, jossa varoitukset olivat voimassa aikajoin julkisesti, mutta mikään ei tapahtuinut tällä kertaa.  Tämä kanjoni on noin 200 metriä pitkä verrattuna pidempään alempaan  kanjoniin, mikä on noin 400 metriä.

The Upper Antelope Canyon is much more popular. The light beams show up there from 11 am to 2 pm during Summer. It can be accessed on the ground level and requires no climbing. Both can be visited by Navajo guides only. Both canyons are vulnerable for flash floods, water has rushed thru them as frequently as 2011. Later on our trip were in area where warnings were publicly announced, but none occurred this time. The ticket charges are $40 per person for a tour. They had a waiting list when we arrived, but luckily we got onto next tour. The big pick up trucks sped thru dry sand passing cows on the way to the canyon entrance. They also offer tours for photographers for $80. The higher priced tour promises more time and more space and allows tripods. However I found the regular tours being adequate for us. Both tours lasted over an hour and the Navajo guides were very knowledgeable about the canyons as well as of the cameras. Both places the guides,  Carlton in the lower and Kyle in the upper, pretty much adjusted any mark cameras for the existing light conditions if you asked them to. They took pictures of the group participants and pointed out interesting vistas. They were very careful letting everyone to have  camera time without other interruptions in the view. They told stories from their childhood plays there, answered any questions about the canyons, the towns and the Navajo families. Extremely courteous and even entertaining, very pleasant, many ways! They did not hurry anyone but let us linger at the canyons awesome sight! This canyon is about 200 meters long compared to the longer lower canyon which is about 400 meters.

The light from the sky openings had different tone entirely than in the lower canyon, more orange, grey and sandstone. Bolder.  Think of plum or chocolate! Total from 80 photos from here narrowed down to some top ones for you! Enjoy!

2 thoughts on “wonders under ground #2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s