WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Väriympyrä #6 harmaa

15 Comments

variympyra2015

Kollaasi on tarinan lopussa.

Todellisuus: Kävin keväällä puutarhallamme, missä on aina upea näyttely maaliskuussa.  Hienoja ideoita pihalle, puutarhoihin  ja kukkapenkkeihin. Oma vanha ruokapöytämme on jo aikansa palvellut. Tuolit ystävältä haetut heidän muuttaessaan. He olivat löytäneet ne jonkun roskiskeräyksestä vuosia sitten. Yritin vuosia ehdottaa Isännälle, että hiekkapuhallutettaisiin ne siistimmiksi. Kuuroille korville katosivat pyyntöni. Tykkäsin niistä tavallaan, vanhaa shabby chic- tyyliä kuluneine maaleineen. Ostin kaveriksi kirppikseltä pyöreän lasipöydän, $20. Semmoinen ryhmä, mihin pöydälle sopi hyvin pionit ja ruusut. Ruoka ei mahtunut pöydälle, jos syöjiä oli enemmän kuin neljä. Hankala tilanne, joskin harvoin. Mutta istuinryhmä täytti tehtävänsä, halvalla.

chairs in winter

Unelma: Nyt keväällä puutarhalla oli aivan ihana ruokailuryhmä! Normaalihinta vähän yli $4000, mutta nyt näyttelytarjouksena vain $2000. Mikä säästö! Missä muualla voisin säästää näin nopeasti kaksituhatta dollaria! Isäntä ei ymmärtänyt. Ystävät kutsuivat minua nimellä, jota en voi tähän kirjoittaa. Oikeassa olivat, tuossahan ei ole edes vielä istuintyynyjä, tuolit olisivat liian matalalla ilman niitä. Nekin maksavat $50-$100 kappale. En siis ostanut.

hicks's table

Toteutus: Rautakaupassamme oli tarjous, saman tyyppinen istuinryhmä, mutta 1/4 hinnalla, tyynyineen! Katsotaan nyt, miten tämä eläke lähtee käyntiin, sanoi Isäntä, joka jäi virikevapaalle kanssani toukokuussa. Teimme pienen matkan tuonne Länteen, mistä blokkasin edellä. Olimme kotona viikon ja sitten lähdimme Teksasiin lomille. Eläke vaatii lomia. Matkojen välissä inisin vielä ja sain kuin sainkin luvan tilata sen halvemman version. Painottelin syyllä, nimellä 44- vuotis hääpäivä. Pöytä tuli heti kotiin palattuamme. Emme halunneet avata sitä vielä käyttöön, sillä olemme odottaneet urakoitsijaa vaihtamaan itse-rakentamamme terassin talon vieressä kivetyksin, jatkaen samalla, mitä on etupihalla. Teimme sopimukset tammikuussa, hän tulee maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa, lupasi. Talvi oli luminen. Talvi oli jäätävä. Soitin maaliskuun alussa ja kyselin aikataulua. Häneltä oli käsi leikattu, “Soita takaisin toukokuun alussa.” Soitin vappuna. Lupasi tulla kuun lopulla. Soitin heinäkuun ensimmäisenä päivänä, jätin viestin, että soittaisi tarkalla aikataululla päivämäärästä. Hän on satuttanut selkänsä. Varmasti tulee tämän kuun lopulla. OK, olen ymmärtäväinen. “Saanen kai alennuksen, kun puoli sesonkia on jo mennyt”, sanoin. Tietysti tietysti, “I make it good to you.”  Eipä taida mies- parka arvata, että hän joutuu tekemään myöskin tämän ruokailunurkkauksen terassin! Ainakin puoleen hintaan.

new table

shoes mm etc6

Avasimme siis paketin viikonlopuksi, onhan sentään July the Fourth, USAn itsenäisyyspäivä! Juhlapäivä. Uudessa ruokailuryhmässä on tyynytkin samaan hintaan! Isännältä putosi hampurilainen ketsuppipuoli alapäin tyynylle.

15 thoughts on “Väriympyrä #6 harmaa

  1. Excellent presentation, my friend! Have a wonderful week! 🙂

  2. Oi ihanan ruokailuryhmän lopulta sait, kyllä toi ekassa kuvassa oleva rautanen on myös niin kaunis…upeat koristeelliset noi selkänojat…ethän vaan heittänyt niit kokonaan pois? Sulosen kollaasin teit! Ja kiva on ollut lukea sun juttua lomaltasi, kuvineen. Ihania kuvia, ihana reissu teillä ollut! ♡

  3. Talvesta syksyyn käy teranssikausi, välillä joutuu tyhjentämään ne pois.

  4. ihana kollaasi. toivotaan et saatte viettää rapujuhlat uudistetulla patiolla!

    • ilona, rapujuhlat olisikin kivat! En ole koskaan semmoisissa ollut, köyhästä perheestä näet. Eikä täällä ole rapujakaan, mutta voishan sitä grillata isoja katkoja! kiitos ideasta!

  5. Hahhah, hauska tarina ja onnellinen loppu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s