WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Tuli sanottua 2/2

8 Comments

Kirjoitin leipomon omistajalle heti käytyäni ensin huutamassa leipomossa ja säikäyttämässä sen työtekijät. En välttämättä ole asiasta ylpeä. Kursivoitu teksti peittää oikeat nimet. Suluisssa ajatukseni, joita en kirjoittanut leipomon omistajalle enkä sanonut ääneen liikkeessä.
***
“Olemme asuneet tässä kaupungissa 30 vuotta. Olemme aina ostaneet tuoret leivonnaiset ​​tästä leipomosta, ja nyt viimeisen kuuden vuoden aikana tästä samasta sen uudella nimellä. Palvelu ei ole sama enää. Intiimi kyläleipomo tunnelmaa ei sieltä enää löydy. Ei hyvää huomenta. Ei mitä kuuluu. Olemme totuttautuneet siihen. Mieheni hakee päivittäiset sämpylämme ja leivät vähintäin kolme kertaa viikossa. Kakkuja satunnaisesti.
***
Hän tuli kotiin tänään ciabatta pakettin kanssa, paketin, mikä ei ole mitenkään hyväksyttävissä, liikkeestä, joka on erikoistunut leivonnaisiin! Hän kysyi minulta, kuinka paljon mielestäni tämä oli maksanut? Luulin, että hän oli löytänyt uuden halpamyymälän ja minä vastasin, yhden dollarin. Mutta ei, hän sai sen tästä samasta leipomosta, meidän leipomosta tässä kaupungissa, täydellä hinnalla. Leipä oli murskattu sikinsokin heikkoon muovipussiin. Erittäin epämiellyttävästi pakattuna! En voinut uskoa, että se oli tullut artisan-leipomosta näin! Joten, hieman kiukustuneena menin sinne itsekin heti. Valitin huonosta asiakaspalvelusta. Rouva kassarekisterin vieressä tarjoutui pakkaamaan sen minulle uudelleen. Todellako? (Osaan kyllä itsekin pakata leivän kauniisti!) Minulle kerrottiin, että johtaja haluaa leipää pakattuavan tällä tavoin nykyisin. Todellako? (En usko!) Eikö voisi  käyttää pussia, mikä olisi ainakin tarpeeksi suuri? Hän tarjosi minulle toisenlaista leipää tämän leivän sijasta, (ciabatta oli lopuunmyyty) ja hänen nyt täytyisi heittää tämä leipä roskiin. (Kiinnostaako se minua? Ei.) Toinen myyjä, joka oli myynyt leivän miehelleni, pyöritteli silmiään minuun päin.(Sanoin, että, älä pyörittele silmiäsi. En sanonut mitään. Et sanonutkaan, mutta pyörittelit silmiäsi!) Minulle kerrottiin, että meidän pitäisi pyytää paperipussia. Todellako? (Miksi, se on aina pakattu paperipussiin. Missään en näe ilmoitusta, että systeemit ovat muuttuneet. Viime viikolla se vielä oli pussissa, mikä on rapeakuoriselle leivälle paras.) Leipuri ja apulainen tulivat takahuoneesta katsomaan hälinää. Olen pahoillani, että aiheuttin sen, mutta en vain voinut uskoa palvelun huononemista tässä paikassa. Jätin leivän ja lähdin liikkeestä. Todennäköisesti ikuisesti.
Ystävällisin terveisin”
***

8 thoughts on “Tuli sanottua 2/2

  1. Maailma muuttuu, palvelut huonoistuu,pah pah. Olisin suutahtanut itsekin!!

  2. Joskus se ääni nousee kun oikein harmittaa ! 🙂

  3. Ilmoita omistajalle, sitä varmaankin kiinnostaa vakiasiakkaiden menetys enemmän kuin kassatätejä/setiä.

  4. Sori, siis kirjoitit omistajalle 🙂 odotan innolla kuulla mitä se sanoo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s