WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Tuli sanottua

2 Comments

Jatkoa. Johtaja vastasi paluupostissa.

Hei ( minun nimeni ),
Olen pahoillani tapahtuneesta, ja olen iloinen, että otit yhteyttä. Voitko kertoa minulle, mitä päivä ja aika, jolloin tämä tapahtui? Minun puhelinnumeroni on 123-4567. 
Minä teen, mitä voin tuotteen suhteen ja myös, mitä voin tehdä parantaakseni palvelua niin, ettei tätä koskaan tapahdu meille ja aion hoitaa tämän asian. Olen ollut noin 40 plus vuotta tässä kylässä, valmistuin lukiosta ja se ensimmäinen leipomo oli minun ensimmäinen työpaikkani 9- vuotiaana. Nyt minä omistan sen 4 vuotta, johdan erittäin hyvää liiketoimimtaa, todella hyvää liiketoimintaa. Valitettavaasti yritämme kouluttaa ihmisiä oikealla tavalla ja meillä on hyvä maine. Soita minulle tai lähetä sähköpostia, minä henkilökohtaisesti huolehdin asiasta. Kiitos.

Soitin. Hän puhui ripeätahtisesti, kuten italialaiset puhuvat ensimmäiset viisi minuuttia. Ehdin sanoa …yhym…mm…ymmärrän…OK…Vedettyään henkeään hetkeksi, sain sanan väliiin ja jatkoimme keskustelua, kunhan ensin sai pyydettyä anteeksi aiheuttamaani hälinän. Hän ymmärsi valitukseni. Hyvää henkilökuntaa on niin vaikea saada. Kaikkia ei voi opettaa. Sanoin, että olen eurooppalainen, kuten hänkin ja hän varmasti ymmärtää, mikä traditio on leipäkaupassa käyminen. Se on kyläkauppa, siellä haistellaan leiväntuoksut ja ihaillaan kakut ja kysytään, mitä kuuluu. Ehkä annetaan yksi pipari maistiaisiksikin. Kerroin heidän toisesta liikkeestään, missä myös käymme, siellä on aina ystävällinen henkilökunta, vaikka paikka onkin kiireisessä marketissa. Hän haluaa minun tulevan toiseen läheiseen liikkeeseensä, niitä on yhteensä seitsemän, juhlapäivien jälkeisellä viikolla. Hän haluaa antaa minulle puoli kiloa piparkakkuja ja uuden leivän, ei siksi, että sitä olisin edes pyytänyt, vaan oman itsensä takia. Hän haluaa olla hyvä ja sovittaa tapahtuneen.

Sovimme siis tapaamisestä nyt tänään, torstaina, kerron kuinka siinä kävi.

2 thoughts on “Tuli sanottua

  1. Hienoa ! Olenpa utelias kuulemaan loput ! 🙂

  2. Raili, loppu hyvin kaikki hyvin, kerron!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s