WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Loppu hyvin, kaikki hyvin!

10 Comments

2015 07 10_8368 blog_edited-1

Eilen aamulla leikimme puhelinhippaa leipomon johtajan kanssa. Hän on liikkeessä yhden jälkeen, sanoi, ja haluaa esitellä myös Maryn minulle. Hänellä on tärkeä tapaaminen kolmelta, joten hän on siellä ehdottomasti. Hyvä, saavuin leipomoon noin varttia vaille kaksi. Mary otti minut vastaan, istuimme pieneen pyöreään pöytään ja ensimmäiseksi hän kysyi, haluanko kahvit. Kiitos. Entä leivonnaisia? Cheese cake, ehkä crumb cake-pala, jotain muuta? En osannut valita, joten hän toi pöytään ison lautasen, jossa oli erilaisia viinereitä ja muita italialaisia leipomon herkkuja. “Kerro, mitä tapahtui?” hän kysyi, kevyesti nojautuen minuun päin. Kävin läpi nopeasti tapahtuneen tilanteen, mikä oli saanut minut ottamaan yhteyttä leipomon johtajaan, Francescoon. Maryllä oli vankka asiakaspalvelutausta maailmanlaajuisesta pikaruokaketjusta. Hän oli miellyttävä, rauhallinen ja hymyilevä. Kiireetön. Leipomossa hän on ollut vasta kolme kuukautta. Asiakapalveluun tulee tulemaan muutoksia. Kerroin omasta työtaustastani ja hän ymmärsi, että olin oppinut tarkkailemaan palveluja ja siisteyttä ja käytöstä, usein jopa alitajunnaisesti. (Vaikka omani vähän lipsahtikin tuohtuneena viime viikolla ja pyysin sitä anteeksi.) Olimme samalla aaltopituudella. Keskustelun aikana mainitsin, että mieheni odotti autossa, ja eikös haettu hänetkin kahville. Keskustelimme tuotteista, asiakaspalvelusta ja siitä, että leipomossa käynti tulisi olla iloinen, hyvänmielen- tapahtuma! Kuka voisikaan olla eri mieltä!

Johtaja saapui paikalle hengästyneenä, kiire, kiire, mutta jäi juttelemaan. Kiitteli kirjeestäni ja sanoi, että oli jo käynyt meidän kylän kaupassa, ja aloittanut uudistyöt jo heti. Hän ei ollut myöskään kovin tyytyväinen leivässä olevaan suureen reikään, se ei ollut reikäleipä vaan ciabatta, joten uudistus alkoi leipomon puolelta ensin. Hän haluaa sen ensin toimivan parhaiten. Kysyi, tulisinko heille töihin?  Oletan, että esitti puolivitsinä. Ehkä ei. Kuultuaan, että Isäntäkin on virikevapaalla, hän heitti heti tarjouksen hääkakkujen toimittajaksi. He toimittavat yli sata hääkakkua viikonlopulla! Isäntä taitaa harkita. Johtajan  vieras saapui, kättelimme yhteisymärryksen merkeissä. Mary sanoi hakevansa meille leivonnaisia kotiinvietäväksi ja lähdimme tyytyväisinä kotiin ja kiitollisina, että ongelmaani oli vastattu diptomaattisesti ja ystävällisesti. Ja sain luvan kutsua johtajaa henkilökohtaiseksi ystäväkseni tulevaisuudessa! Kävin peukuttamassa heidän facebook- sivuaan tänä aamuna.

10 thoughts on “Loppu hyvin, kaikki hyvin!

  1. Olipas hyvä ettet niellyt harmiasi tällä kertaa !! Maistuiko leivonnaiset ? 😀

  2. Kiva kuulla että leipomosaagalla oli onnellinen loppu. Ps. Onnea uuden työn johdosta teille molemmille 😉

  3. näin sitä pitää! ei mikään muutu, jos kukaan ei anna palautetta

  4. brightoneagle, no ei ihan vielä hypätty mukaan, tarjous oli varmasti vitsinä lohkaistu 🙂 Katsotaan.

  5. Taas kivaa luettavaa. Olen aikaisemminkin lukenut blokiasi. Menet suoraan asiaan ja monet kerrat olen nauttinut kanssasi kokemuksistasi. Odotan innolla jatkoa “Loppu hyvin kaikki hyvin” Leipä on tärkeä osa elämää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s