WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

outoa, sanovat

Leave a comment

Austin, Teksas

….todellakin! Austinin iskulause on “Keep Austin weird.” (weird= outo, kummallinen, poikkeava, salaperäinen.) Osuva! Vanhempi väki mielummin sanoo, että Keep Austin cool. Kaupunki on pienehkö, alle miljoonan. Se on Teksasin pääkaupunki ja sen hallinnollinen keskus samoin kuin koulutuksenkin. Yliopisto on suuri, asukas keski-ikä on nuorta. Tietotekniikka on asettunut kaupunkiin uusine korkeine rakennuksineen. Musiikki on eliksiiri, mikä virtaa kaupungin läpi. Kantria, bluesia. Willie Nelson! Pääkatu, Congress Avenue johtaa suoraan kongressitalolle. En välttämättä halunut kierrosta talossa, koska se ei kuitenkaan ole minun elämääni lujasti liittyvää. Halusin vain kurkistaa sisälle aulaan. Heti oven edessä oli turvatarkastus. Jäimme seisomaan sen ulkopuolelle. Vartija sanoi, että tarkastuksen kautta sisälle. Vastasin, “En välttämättä halua kiertää, halusin vain nopeasti katsastaa aulan.” “Joko sisälle tai ulos!” sanoi mies tiukasti. Sanoin, “Mielelläni olisin tässä sekunnin verran. Ottaisin kuvan, jos saan.” Hän nosti etusormensa ylös, osoitti päätäni ja sanoi “BUM! Ulos!” En jäänyt riitelemään. Todella outoa!

2015 06 21 Texas2

Mieheni oli Teksasissa USAF, eli USAn ilmavoimien alokasaikanaan. Hän usein sanoi, että haluaisi käydä joskus vielä San Antoniossa, ja näyttää kaupunkia myös minulle. Siis, kolme ensimmäistä yötä varattiin Austinista ja kaksi seuraavaa San Antoniosta.  Ajomatka kaupunkien välillä olisi alle kaksi tuntia. Tulopäivänä sääkartat näyttivät hurrikaania seuraavaksi päiväksi. Onneksi se nousi ylemmäksi Houstonin aluelle, ja saimme sadetta vähemmän, kuin luvattiin. Pari kertaa ajoimme mustat pilvet takapuskurilla, ja pääsimme niistä eroon nostamalla nopeutta. Eikä sateenvarjo ollut turhaan matkassa.

sixth street
Capitol, kuten sanoin. Kuudes katu eli Sixth Street on tunnettu kokoontumispaikka iltaisin. Baareja, yökerhoja, kuppiloita toinen toisensa perässä. Vanhoissa aavistuksen verran liian ränstiyneissä taloissa. Voin kuvitella kuitenkin illalla olevan toisenlaista menoa valoineen ja kitaroineen. Muutama edellisen illan juhlija horjui kadulla vielä, jutellen itsekseen. Söimme lounaan Driskill– hotellista, mikä houkuttelevasti kutsui sisään. Vanha upea rakennus oli saanut purkutuomin ja uuden liiketalon tuli nousta sen tilalle. Kansalaiset kuitenkin pitivät “cake-sale” lipunmyynnin, $10 lippu ja keräsivät $900 000 ja yhteistoimin kunnostivat hotellin ja vanhan ravintolan sekä sen leipomon. Ihanaa vanhaa artkkitehtuuria! Söin juustopiiraan, quichen; pala oli mahtava neljännes koko piirakasta. Sen päällä oli mielenkiintoista hilloa, oletin sen olevan viikunaa. Kysyttyäni,  tarjoilija kertoikin sen olevan tomaattihilloa! Sitä en ole koskaan syönytkään. Kävelimme katuja,  ihmisiä kulki, mutta kuitenkin siellä oli nyt hiljaista. Melkein elotontakin, jostakin syystä. Maanantai?

Driskill Austin Texas

Driskill Austin Texas

Kiersimme siis kaupungissa muutaman tunnin ennen yöpaikkan menoa. Löysin netistä todella hyvän hinnan Vintage Villas– hotellista. Hotelli ei kuitenkaan ollut kaupungissa vaan Travis- järven rannalla. Vähäiset 20 minuttia veivät meidät esikaupungin ulkopuolelle, maalle. Olimme hieman pettyneitä. Rannalle ei kuitenkaan suoraan sieltä päässyt. Otin uikkaritkin mukaan! Hotelli oli täynnä, mutta rauhallinen. Ensi näkemältä se näytti nukkavierulta, mutta vain parkkipaikalla kasvavan kuivan ruohon ja pihaa reunastavista likaisista lyhdyistä johtuen. Huone oli tilava, maalaus tuntui olevan suhtkoht uusi. Ranskalaiset ovet avautuivat järvinäkymään. Mieheni istui siinä iltaisin, mutta mäkäräiset tykkäsivät nilkoistani, joten vetäydyin sisälle. Kolibri lenteli terassin reunalla olevassa lantanassa. Koska olimme myöhään paikalla, kävimme pikaisesti syömässä lähiravintolassa italialaista ruokaa. Pizza Margharita, grillatulla tortillalla! Mex tex oli paikallinen menu kaikkialla.

Aamulla lähdimme kiertelemään maisemia, pienessä vesisateessa. Kuka sanoikaan, että hyvänen aika, lähdette Teksasin kuumuuteen, kesäkuussa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s