WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

lounas

2 Comments

Päivämatkallamme Rhinebeckiin meillä oli aikaa pysähtyä kevyelle lounaalle Red Hookissa. Paikka missä olimme nauttineet lounaan edellisellä kerralla oli nyt sulkenut ovensa. Joten kävely pikku kadulla suuntasi meidät tähän Bread & Bottle bistroon. Paikka oli aivan tyhjä noin 12.30 lauantaina. Meitä tervehti nuori nainen sanoisin asiantuntemuksella mutta hieman hajamielisesti kuin hänellä olisi ollut jotain muuta mielessä. Pieni hymy ja ehkä jopa juttutuokio olisi tuonut paikaan lämpöä ja viihtyisyyttä. Sitä löytyi nuorelta leipurilta joka kokin kanssa oli avoimessa keittiössä mikä aukeni suoraan ruokasaliin. Olin nimittäin vessajonossa Isännän sekä poikani ja miniäni kanssa ja viimeisenä. Kerroin leipovani itsekin. Annoin pullareseptin hänelle noin sormituntumalla. Muuten paikka pysyi hiljaisena. Tilasimme ruoan ja odottaessa kysyin saisinko kuvata. Tarjoilija katsoi vähän ihmeissään mutta antoi luvan.  Tilaamani bacon/ letters/ tomato voileipä oli aavistuksen verran kuiva mutta pekoni ylettömän maukas. Muut olivat saman verran tyytyväisiä annoksiinsa. Se riitti iltapäiväksi kun lähdimme katsomaan vanhoja maailmasodan aikaisia lentokoneita Aerodromeen New Yorkin Rhinbeckissä. Oletan paikan olevan äänekkäämpi illalla kun viinipullot poksahtelevat ja olueen valikoimat tarjoutuvat janoisille. Ostin lähtiessä maalaisleivän. Siitä saisi sunnuntaiaamuna hyvän aamiaisen paahdettuna pehmeäksi keitettyjen kananmunien ja oman kotitekoisen hillon kanssa.

2 thoughts on “lounas

  1. Kivan näköinen paikka. Meidän leipomokahvilathan ovat enemmänkin kuin entisistä bensiksistä tehtyjä leipomoita ;D

  2. lepis, ripaus ystävällisyyttä olisi tehnyt paikasta mukavan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s