WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Uudistuksia pihalla…

12 Comments

..tai sitten ei.

Kävimme talvella asuntonäyttelyssä, semmoisessa missä on kodinsisutukseen ja talonkorjaukseen erikoistuneita näytteillepanijoita. Silloin tällöin on kiva käydä vilkaisemassa onko varaa johonkin uuteen. Mihinkään uuteen. Tapasimme siellä Jamesin, joka oli tehnyt meille kauniin etupihan kivetyksen vuosia sitten. Olemme olleet siihen kovin tyytyväisiä ja piha kaunistui parissa päivässä. Takapihan terassi on omatekoinen ja viettää tänä kesänä melkein kolmekymmenvuotisjuhliaan. Huonossa kunnossa. Puut lahoaa, maalipinta on pahasti hilseytynyt parista maalausurakasta huolimatta. Olemme vaihtaneet muutamia lautoja jo kertaalleen. Mitäs James jos tulisit tekemään takapihan uusiksi. Oli tammikuu kun juteltiin.

Eräänä kauniina päivänä hän kävi mittaamassa pinta-alan ja sanoi aloittavansa maalis-huhtikuun vaihteessa. Sovimme hinnasta. Kiva! Voimme jälleen kutsua vieraita pihajuhliin tai lasilliselle viiniä. Häpeämättä. Tuli kevät. Talvi oli ollut runsasluminen ja jäätävän kylmä. Täkäläisittäin. Soita kuule takaisin toukokuun alussa. Soitin Vappuna. Hän oli loukannut jalkansa (vai oliko se kyynärpää?) ja oli jäljessä aikataulussa. Soita myöhemmin. Soitin kesäkuun lopulla. Hän tulee odota. Odotin.

Maisemapuutarhuri Mr. Jones kävi kaatamassa kirsikan sekä persikan, jotka olivat jo niin vanhoja ja huonokuntoisia, ettei niihin auttanut enää mikään. Hän tuli heti seuraavalla viikolla kun olimme soittaneet. Vettä satoi kaatamalla, se ei hänen miehiään vaivannut. Revimme terassin alueelta pois myös kaksi vanhaa maata viiltävää katajaa. Siistimme vaahteran roikkuvia oksia ja poistimme puhelinlankojen päällä lepääviä etupihan kirsikan oksia. Muutama perenna tulisi vielä siirtää, mutta odotin työnalkua. Ostimme kaksi uutta myrttipuuta täyttämään tyhjyyttä, mutta toista emme vielä istuttaneet. Odotimme oikeaa paikkaa terassin reunalla.

Heinäkuussa hänellä oli ollut munuaiskivet. Ymmärrän, voi paremmin sanoin. Ei mitään kiirettä nyt kun Isännän eläkejuhlatkin piti viettää ravintolassa, kun takapihalle ei voinut kutsua työporukka. Ja mitä sitä ketään kutsumaan, kun itikoitakin on vietävän paljon. Uusi pöytäryhmä on kaunis tyhjänäkin. Mutta varmasti hän tekee kun on kunnossa. Toivottelin hyviä vointeja ja vihjaisin, josko saisin alennusta kohta, kun sesonki on jo melkein ohi. I make it good for you, hän vannoi. Älä huolehdi tulet olemaan tyytyväinen. Pirautin elokuussa. Jätin puhelinviestin ja James soitti takaisin. Anteeksi kuka olitkaan? Luulin että tuntisit jo äänestäni, sanoin. Aivan niin niin, sinähän se oletkin. Kuule nyt on ollut selkä-polvi-nikamat-pää irti…

Laiskuuttani en viitsi etsiä uutta kivenpyörittäjää. Etupiha on pysynyt hyvässä kunnossa vuosia ja työ tuli tehtyä kahdessa päivässä. Mietin, josko odottaisimme ensitalven messuja. Mutta soitin toissa iltana vielä kerran. Pyysin, että hän reilusti sanoisi, ettei ole kiinnostunut tekemään näin halpaa työtä. Kuule olen ihan unohtanut sinut! Soitan illalla takaisin kun palaan töistä. Hän on siis terve!

Illalla soi puhelin. Sopiiko, että tulen mittaamaan alan vielä kertaalleen sunnuntai aamuna? Sopiihan se, vaikka meinasin valehdella, että olen silloin kirkossa rukoilemassa ihmettä. I make it good for you I swear. Mahtaakohan hän aavistaakaan, mitä kaikkea aion hänellä teetättää?

Samalla hinnalla. On näet ollut aikaa miettiä.

12 thoughts on “Uudistuksia pihalla…

 1. oh illu, nauroin niin että kyyneleet tuli silmiin, varsinkin sitä “praying for a miracle” kohtaa.

 2. Kyllä siinä on sitten kärsivällisyyttä koeteltu tähän saakka ! Mutta jos työn jälki on sitten niin hyvä , niin toivottavasti on kannattanut odottaa niin kauan ! 🙂

 3. Olet todella jaksanut uskoa ja odottaa. Kerro ihmeessä sitten, miten Jamesin kanssa kävi.

 4. Kannattaisiko vaihtaa James toiseen maisemapuutarhuriin, kovin on kipeenä usein.
  Jospa käy niin, että kun isot montut on kaivettu pihalle, niin siinä vaiheessa sairastuu pitkäksi aikaa. 😉

  Mukavaa syksyä !

 5. Liplatus, jos Mr. Jonesin kaltaisia työtekijöitä olisi maailma täynnä sehän olisi PARATIISI! Toivottavasti James pysyy hengissä 🙂 Tietysti jos se monttu olisi valmis niin sitten voisi alkaa etsiä uima-altaiden tekijöitä, vai mitä 😀

 6. Praying for a miracle, hehhhee… melkein jo luulin, että olet vaihtanut maata. Onneksi meillä ei ole maisemapuutarhureita olemassakaan 😀

 7. No jopas… mulla olis jo hermot menny..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s