WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

koruostoksilla

5 Comments

Jouluostoksista vielä kertoisin. Berliinissä oli, kuten sanoin, upeat joulumarkkinat! Tai ainakin erilaista kuin meillä. Moni pienehkö lahja tarttui mukaan. Ensimmäinen oli tietysti itselleni. Varmuuden vuoksi, jos en muuta saisi.

sormus

Koruja Suomesta eli Bronze-Schmuck aus Finnland, oli ensimmäinen tupa, mihin pysähdyimme. Samalla katosivat toiset ryhmämme jäsenet, kun eivät huomanneet meidän jäävän juttelemaan ja katselemaan kovin kotoisan näköisiä koruja. Kivaahan meillä oli Tuulan ja Isännän kanssa. Ja kauppias Jörg Eckerth oli kiva keskustelija, innostunut korujen esittelijä, helposti nauruun syttyvä. Lorvimme siinä aikamme pienessä tihkusateessa. Hänen äitinsä oli tuottanut näitä koruja Suomesta yli 30 vuotta ja hän jatkaa perinnettä. Ne ovat käsintehtyjä tyyliin “kalevala”- ja  “lapponia”-koru. Materiaali on pronssia, aina kiiltävä, ruostumatonta ja kultakorun rinnalla yhtä kultainen kuin 18 karaattia! Tuula katseli ja osti helmisormuksen. Minä sujautin yhden sormuksen sormeeni. Sopiva ja pehmeän lämmin kietoutuja. Niinhän siinä kävi, etten sitten muuta katsellutkaan! Se oli minun vaikka jouluun asti piti odotella. Tuula haikaili loppupäivän ostamattomista suomalaisista lahjoista, mutta kiire oli muualle.

gold blog

Menimme sieltä Gendarmekarkt’iin. Korut olivat täyttä uniikkityötä. Ei, ei ei valokuvia! Ymmärrän hyvin. Koruja, joista ajattelen, että ovat aivan liian uhkeita tällaiselle pohjolan kaunottarelle, jäivät ostamatta ja kuvaamatta. Eräässä puodissa myytiin lamppuja, jotka oli tehty putkeen. Musta putki aukeni osittain paljastaen syvän kultaisen pinnan, millä leikitteli valo. Tuula vei kotiinsa yhden lampetin samalla periaatteella tehtynä.

Toisen koruostoksen tein kotona. Taidekoulu, jossa kävin yhden valokuvakurssini, pitää vuosittain myöskin joulumarkkinat. Taso on mahtavan upeaa! Keramiikka, valokuvia, maalauksia, lasitöitä, neuleita loppumattomissa huoneissa. Uniikivaatteita ja koruja. Tietysti koruja. Jokaisen kanssa voi keskustella tuotteista. Tietysti.

2016-01-09 08.17.47

Jäin tarinoimaan yhden korutaitelijan kanssa.  Hän oli ruotsalainen. Christina Bjenning. Kuvassa oleva keskimmäinen sormus hänellä oli kädessään. Näyttäviä renessanssi jopa rauta- ajan kaltaisia koruja. Mikä niissä oli mielenkiintoista oli juuri tuo erilaisuus. Ja se, ettei tarvitse välittää manikyyristä, kukaan ei huomaa, nauroi hän. Rupattelimme pitkähkön tuokion, mutta en nähnyt itseäni näissä koruissa. Toinen koru taiteilija myöskin pysähdytti töillään. Kysyin oliko hän saareltamme. Ei, hän asuu Queensissä. Ah, mieheni on sieltä, Austin Streetiltä. Hänkin asuu sillä kadulla! Mieheni asui toisessa kerrostalossa Union Turnpikelta. Hän asuu ensimmäisessä! Olin ystäväni Kathyn kanssa liikkeellä. Hän huudahti, ei voi olla totta, miten sinulle aina sattuu näitä outoja yhteensattumia. Totta nytkin, kun saarella on noin 3 miljoona asukasta ja Queensissäkin 1.3 miljoona, niin mikä on sattuman suhdeluku. Vähän niin kuin lottovoitossa.  Ostin häneltä korvikset joululahjaksi. Itselleni. Tietysti, lähinnä kannatuksen vuoksi.

DSC_4448 blog

Lottovoitoista puheen ollen, power ball on nyt tällä viikolla 1.5 USAn biljoonaa dollaria. Se on 1.5 miljoona miljoonaa dollaria. Kuvitelkaa! Päivänlehdessä kyseltiin, mitä tekisit summalla. Ostaisin uuden auton. Auton! Ostaisin uuden talon. Talon! En asuisi enää saarella, kun täällä on niin kallista. Kallista, biljoonavoittajalle? Sillä rakentaisi kokonaisen kylän! En ymmärrä ollenkaan, kuinka ihmisillä ei ole ollenkaan rahantajua. Minä ostaisin timanttisormuksen, LOL.

 

5 thoughts on “koruostoksilla

  1. Ihana pronssisormus hienosti kuvattu ! Se pronssin kiilto ja villaisen tuntuinen alusta sopivat niin hyvin yhteen ! Minulla on itselläni useampia pronssikoruja jotka olen Suomesta joskus ostanut . 🙂 Muut korut ovat myös kuvissa onnistuneet ! Kummat korvakorut ostit ? 🙂

  2. Raili, tykkäsin kovastikin. Kiva ja näyttävä arkisormus. Meiltäkin löytyy vanhoja 60- ja 70-luvun koruja, eteenkin kaulariipuksia. Ostin nuo tummat turkoosit pallot.

  3. Pistä korviin ja ota kuva ! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s