WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

toivossa on hyvä elää

2 Comments

Jatkoa juttun https://wondersbykaari.com/2015/09/23/uudistuksia-pihalla/

Eilen oli taas HOME show, messut, missä sadat kodinuudistajat ja rakennusfirmat tarjosivat tuotteitaan. Oli ikkunoita, ovia, aurinkopaneleita. Sisustajia. Keittiöitä, kylppäreitä, lämpöpattereita, ja pihoja. Mitään emme tarvitse tällä kertaa, on vain kivaa kierrellä. Ai niin, se piha!

Melkein nuolena, mutta harkiten, siirryimme pihamme laatoittajaa ja heidän esittelykohdettaan kohti. Tämä oli kylläkin jo etukäteen suunniteltu hyökkäys. James ei ollut paikalla sillä hetkellä, mutta veljensä ja muut firman pojat olivat. Sanoin, että etsin häntä, varoittakaa. Kuristan! Noh, vitsi tietysti, olisihan se aika julma otsake seuraavan päivän lehdessä.

Katselimme aikamme kuluksi porealtaita. Olisko se parempi kuin terassi? Siihen voisi laittaa kuuman veden asemesta viileää vettä kesällä, ja olla olevinaan kuin Saimaassa. Tai jos kuitenkin pantaisiin vessat uusiksi? Entäs tuo höyrypesin? Tai entäs…

IMG_0069 blog

Kiersimme takaisin laatoittajan luo. Hän ei ensin tunnistanut Isäntää, mutta kun näki minut, lempeä hymy huulillani, hän aivan silminnähden säikähti. Hah haa, joku pelkää minua! Hän sanoi veljelleen, että tämä on se mukava pariskunta, josta juuri juttelin. Mutta kun hänellä oli ne munuasikivet…Keskustelin tietysti hänen kanssaan ystävällisesti ja kiva nähdä, että voit hyvin. En ole ilkeä ihminen. Mutta sano totuuden mukaisesti, että et tehnyt yhtään laatoitusta viime kesänä. Kenellekään. Vai olivatko pohjoisrannan varakkaat talot ennen meitä listalla? Ei suinkaan, hänhän teki meidän naapurin pihankin toissa kesänä, ei ole paikoista kiinni. Sanoin, että olen joutunut sulkemaan verhoni, kun en kestä katsella heidän kaunista terassiaan, missä juhlittiin monta kertaa viime kesänä. Olemme valmistelleet jo paikkaa kaatamalla kaksi pientä puuta, istuttamalla kaksi uutta. Olemme olleet valmiina koko viime kesän. En ymmärrä, miksi en saanut pihaani, kun se olisi ollut vain yhden päivän työ? Yhden päivän!

Keskustelu sujui kärjistyksestäni huolimatta kepeästi ja huumorilla höystettynä. Hän vannoo, että meidän piha on heidän ensimmäinen työkohteensa. Olemme kotona maanantaina. Onko valmis ennen syntymäpäivääni, maaliskuussa? On, hän vannoo. Jos ei ole, niin työ on ilmainen. Heidän piikkiin. Ilmainen!

Messuilta lähti kotiin metallinkiiloitus aine, sormukset kimalsivat niin hienosti, höyrypesin ja hauska keskustelu ja toivoa tulevasta.

Toivoa, että hän saapuu aprillipäivänä.

 

2 thoughts on “toivossa on hyvä elää

  1. Onpa kiva kuulla jos nyt saavat aikaiseksi aprilliin mennessä ! Vai tuleeko siitä april-april ! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s