WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Matkoilla

2 Comments

DSC_4885 blog

Coban jälkeen matka jatkui kohteena Tulum. Sen kulta-aika oli 1300+1500 luvulla. Rauniot ovat nykyisin laajalla nurmikkoalueella, viidakko on raivattu ympäriltä. Rakennukset istuvat kauniisti turkoosin Karibianmeren äärellä 12-metriä korkealla kalliolla. Pikkubussissa oli lisäksemme kaksi latvialaista pariskuntaa, Chicagosta, amerikkalainen nainen uusseelantilaisen miehensä kanssa ja kanadalainen pariskunta. Pieni seurue, emme kuitenkaan jutelleet keskenämme paljon. Opas iloksemme istui vieressämme autossa ja saimme lisätietoa kaupan päälle, niin sanotusti. Hän oli käynyt Dresdenissä Saksassa opiskelemassa Maya- codexia, mikä on yksi kolmesta erittäin harvinaisesta dokumentista. Sen oletetaan olevan mahdollisesti kopio, mutta silti yksi maailman vanhimmista kirjoista. Kirja oli kaksipuolinen ja sitä joutui parikymmentä vuotta sitten lukemaan alapuolelta pöydän alla, hän kertoi. Nykyisin se on esillä kaksiosaisena 1.8m mittaisena sivuna. Siitä on löytynyt maya-intiaanien numerojärjestelmä muun muassa. Ja muutakin kivaa juttelimme istuessamme pikkubussissa matkalla Tulumiin. Oppaan mukana pääsimme ohi pitkän lippujonon. Metsässä vilisi coati- eläimiä, jotka muistuttivat opossumia. Taivas oli mustanpuhuva. Vettä tihutti. Vettä satoi. Jouduimme olemaan ainakin 15 minuuttia puiden suojassa kuin sateenvarjon alla. Emme ehtineet kaikkien rakennusten luo tällä kertaa. Valokuvausaikaa meni hukkaan! Vettä tuli kaatamalla.

DSC_4881 blog

DSC_4888 blog

DSC_4896 blog

DSC_4898 blog

Hotellin paluu matkalla pysähdyimme ostoksille. Suuri keskus oli kasvanut museoalueen ulkopuolelle, mitä sieltä ei saanut, sitä ei tarvittu tyyliin. Ei, en halua kuvaa käärme kaulassa, kiitos. Minulla on jo kirjailtu mekko, vyö, t-paita, rihkama koru, kiitos. Ostin jäätelön. Odottelimme latvialaista baarista noin puolituntia, kunnes pääsimme jälleen matkaan ja takaisin hotelliin. Nyt maistui jo tequilakin!

mila tulum

2 thoughts on “Matkoilla

  1. Näyttävia kuvia , aivan kuin olisi itse ollut siellä kun osaat niin hyvin kertoakin !

  2. Raili, kiva, ja kiitos. Nojatuolimatkoilla?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s