WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

uudet värikollaasit #56

8 Comments

“Lämpöä, valoa kuin adventtikynttilässä, oli ajatus mielessä miettiessäni tämän viikon värikollaasiaihetta. Mitkä on sinun värisi tänään, kun laskeudumme kohti joulua?” Kysyy Aino.

adventinvarit

 Joulu? Ei edes ole mielessäni! Syksy on ollut kiireinen. Vieraita tullut ja mennyt. Serkku ja Vaimonsa lähtivät sunnuntaina ja nyt oletan, että ehdin taas mukaan blogiinkin. Aloitan kelaamalla takaperin tapahtumia. Tässä kollaasi hotellista, missä vietimme Thanksgiving eli Kiitospäivän viikonlopun, marraskuun viimeisen torstain. Kuvat ovat huonolaatuisia, valitan. Vika silmissä tai kamerassa. Epäilen silmiä.key west
Ajoimme Key Westiin, uudesta Floridan kodistamme, pysähtyen kerran tai kaksi ja nautimme lounaan meren äärellä.
Serkku oli tilannut huoneen, luuli kuudelle, mutta se olikin huone #6, ja hän joutui varaamaan toisenkin huoneen, että kaikki mahduimme mukavasti ja rauhallisesti nukkumaan. Me sitten saimme sen paremman, kiitos Serkku-hyvä! Hotelli oli alueelta, missä oli useita eritasoisia hotelleja saman lipun alla. Omamme oli Southernmost Point Guest House at Duval Street.
dsc_8027-blog
Huoneemme oli tilava, sopivasti trendikäs. Siihen kuului keittiö, mitä emme tarvinneet lyhyen olomme aikana ja tumma italialais-tyylinen kylpyhuone. Hintaan sisältyi aamiainen, millä pääsi kivasti päivän alkuun. Nautimme sen puutarhassa. Huonetta kiersi iso parveke korituolikalusteineen. Istuimme  iltaa kuunnellen kaupungin ääniä ja nauttien auringonlaskusta ja viinistä.  Olimme kiertäneet päivällä hop-on-hop-off ratikalla, jotta saimme koko kuvan Key Westistä, USA:n eteläisimmästä kaupungista. Olemme olleet täällä aiemmin, elokuussa lastemme kanssa. Tulemme varmasti uudelleen!
dsc_8076-blogdsc_8010-blog
dsc_8062-blog
Queen Anne tyylisen hotellin on rakentanut E. H. Gato vuonna 1894. Kuubalainen patriootti, joka oli taistellut vapaaksi Espanjan vallasta. Hän loi Kew Westiin mahtavan  sikariteollisuuden: miljoonia sikareita pyöriteltiin käsin kuubalaisesta tupakasta. Pienestä kalastaja kylästä tuli yksi Amerikan rikkaimmista kaupungeista. Hän loi myös liikenne systeemin, missä hevosten vetämät kärryt kiersivät kylää. Vanhat talot ovat vielä kuvaamisen arvoisia ja kevyt, hippimäinenkin, tunnelma on tarttuvaa.
dsc_8032-blog
Kaksi uima-allasta oli käytettävänämme, mutta emme ehtineet niille pulikoimaan. Sen sijaan pistäydyimme rannalle, tien toiselle puolen ja nautimme ihanan lämpimänviileästä vedestä. Rantatuolit piti vuokrata, $10 per tuoli ja päivä, mutta olimme paikalla ehkä maksimi tunnin. Siinä sopivasti näimmekin sitten, kun enkeli kävi uimassa!
dsc_8046-blog
Sulavalinjainen keski-ikäinen mies nousi merestä. Päällään ainoastaan valkoisesta kankaasta tehty pussi kiliseville, naru kiersi vyötärön kautta selkään, missä oli tuuheat enkelinsiivet. Päässään hänellä oli hattu. Kuivattuaan itsensä, hän veti päälle valkoisen pienen tutun, helma ja vyötärönauha olivat yhtä leveät, siis olemattomat. Kilipussi jäivät roikkumaan ja kuivamaan näkyvästi hameen helman alle.dsc_8113-blog
dsc_8041-blog
dsc_8109-blog

8 thoughts on “uudet värikollaasit #56

 1. Ai että mä rakastan noita siirtomaatyylisiä rakennuksia! Nuo terassit ja kuistit ovat jotain niin kaunista kaarineen että! Jos talon rakentaisin, se olisi tuota tyyliä!

  Se oli varmaan merienkeli 😉

 2. Kyllä palmujen katveessa olisi mukava leävhtää, pulahtaa välillä järveen, kun on ensin kierrellyt katselemassa, mitä kaikkea lähistöltä voi löytääkään. Hienoja matkakuvia ja kollaasisi hämärässä valot tuikahtaa.

 3. Ooh, kyllä tuollaisissa maisemissa kelpaa viettää adventtiaikaa!! Ja mikä ihana keltainen auto ❤ ❤

 4. Kyllä sun kelpaa Irmaseni ! Näyttää ihanalta paikalta tuo Kew West ! Rakastan noita vanhoja puutaloja !
  Meillä täällä on jo ensimmäiset yöpakkaset……..
  Minun jouluvärini ovat tänä vuonna klassilliset punainen ja valkoinen 🙂

  • Raili, minäkin vaihtelen värejä vuosittain. Aloitin nuorena pelkästä hopeasta. Puna-valkoinen on ollut myös kuvioissa mukana, kun ostin ison korillisen punaisia palloja tavaratalon loppumyynnistä 🙂 En ole vielä joulutuulella kuitenkaan.

 5. Hulppeat on puitteet teillä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s