WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

rio ja mikä?

2 Comments

Monen monta vuotta sitten, kun olimme muuttaneet Suomeen, kävin ALKOssa etsimässä punaviiniä juhannuksen sangriaa varten. En ollut silloin, jos nytkään, punaviinin asiantuntija. Harvasanainen myyjä mietti, minusta aika kauan, kunnes ehdotti kahta viiniä, ” Riioo ja Tinttoo.” Hän lausui ne hyvin harvasanaisesti. Kun en heti keksinyt kumman valitsen, sanoin, että otetaan ne kaksi pulloa sitten. Arvaatte, kuinka siinä kävi. Sangria kelpasi kaikille hyvin mökillä ja isoa astiaa hedelmien kanssa oli hyvä pitää kylmänä kesäisessä Saimaassa.

Nyt sunnuntaina tuli espanjalaisen Campo Viejon rioja- viinin maistajaiset vastaan katutaidenäyttelyn yhteydessä. Tempranillo oli mielestäni hieman kirpeähkö, ei välttämättä minun makuuni. Tanniinit eivät kuitenkaan hyökänneet heti vastaan kuten minulla usein käy punaviinien kanssa. Voin kuvitella sen hyvänä ruokaviininä vahvemmin maustettujen ruokien kanssa. Garnacha, mikä useimmin tunnetaan Grenache- rypäleenä, oli pehmeämpi, merlot tyyppinen. Voisin ostaa punaviinien ystäville. Sen kanssa maistuisi niin alkupalat kuin pääruokakin. Täällä Floridassa viinin kulutus on ollut runsaampaa kuin Long Islandilla. Ehkä lämpöisistä päivistä johtuen, alkoholi ei tunnu samoin. Ja vieraita vilahtelee useammin kuin pohjoisessa! Kivaahan se on. Molempia laatuja myydään  paikallisessa ruokakaupassa, noin $10-12 per pullo. dsc_9101-blog

 

2 thoughts on “rio ja mikä?

  1. Hih,Rioja Tintosta tulee mieleen teiniajan toilailut,D se taisi olla halpaa viiniä kun sitä litkittiin;D

  2. Jael, taisi olla. Nuorena Saksassa muistan kylläkin rommin ja coca colan. Onneksi ollaan vanhettu ja viisastuttu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s