WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

uudet värikollaasit #68

10 Comments

Midnight Sun Festival

varihaasteesseen

sun-festival-lake-worth

Sattuipa sopivasti värikäs aihe! Täällä Floridan suomalaisalueella, Lake Worthissä vietetään tällä viikonlopulla Midnight Sun Festivaaleja. Kävimme siellä Isännän kanssa eilen. Viiden dollarin sisäänpääsy maksulla sai kuunnella ja tanssiakin aitoa suomalaista musiikkia. Orkesteri nimeltä Jari&Taika viritteli hyvää hanuri- musiikkia. Monta kappaletta sai itsekseen jopa laulaa mukana. Omalla luvallani, ja hiljaa, kun sanojakin muistin. Heidän  Bésame Muchonsa oli aivan ihana versio! Tunnelmaa, tunnelmaa!  Mutta kuten suomalainen tapa on, niin ainoastaan kaksi, kolme paria tanssi ja ainakin yksi tyttöpari pisteli jenkat ja polkat. Jari kyllä kovasti yllytteli, kun tanssilattiakin oli vuokrattu viidelläsadalla dollarilla. Olisin voinut tanssiakin, ah tangoa, mutta mihin jätät kassit ja pussit ja kamerat?

dsc_9254-blog

Eino Grön! Pääsin jopa sanomaan sanan hänen kanssa. Kas, nimilappu näkyi putoavan maahan, eikä hän sitä huomannut, joten syöksyin sen heti poimimaan. Kyllä olen hölmö! Meillä oli ollut tilaisuus tavata jo viime vuoden lopulla yksillä illallisilla, mutta Eikka oli muistanut päivän väärin. Mutta, voiko sen suomalaisempaa musiikkia ollakaan! Ihanaa kuunnella. (Nyt ensi viikolla on toiset illalliset, jossa voisimme myös olla samoissa pienissä piireissä. Saa nähdä, lähdemmekö. En uskalla kauheasti tyrkyttää suomalaisuutta Isännälle, tällä sitä on tarjolla mielin määrin.) Leipomokojun kohdalla oli jonoa. Voileipiä suomalaisittain oli myynnissä, reikäleipiä, pullapitkoja. Vähän olivat katolla-paistetun-näköisiä, kuten meillä Imatralla sanottiin liian vaaleista pullista ja kakuista. Turun sinappia. En ostanut.  Ostin heiltä lapsilleni tuliaisiksi, kun he tulevat kuun lopulla tänne Floridaan. Älkää kertoko! Pyörtyvät varmasti ilosta: turkinpippuria ja salmiakkia!

dsc_9247-blog

Naiskauneutta musiikin merkeissä, Hanna Pakarinen, Suomen Idol  2002, esitti useampaa kappaletta niin suomeksi kuin englanniksikin. Myöhemmin 2012 idoli, Deidra Flores, ilahdutti kansaa nuoruuden ilolla ja reippaudella.

dsc_9261-blog

Kansaa oli reippaasti, monet tuntuivat tunteet melkein kaikki, mitä huomasin. Ostin tietenkin suuren muuripohjapannu letun, mansikkahillolla. Kaksi vanhempaa miestä paisteli niitä, veteraaneja pukeutuneina pellavapaitaan, housut ylhäällä henkseleillä ja vanha sotilassuikka päässä. Kuin vanhasta elokuvasta. Räiskälettä syödessämme istuimme pöytään, missä oli vanhempi pariskunta, vaimo Helsingistä ja mies Caprilta, Italiasta. Viettävät lumilintuina kuukausia siellä ja täällä. Juttelimme siinä sitten yhtä sun toista, kun kerran suomalaisia olemme.

DSC_9225 blog.jpg

Paikalle oli kutsuttu muitakin myyjiä, mutta tacot ja muut näkyivät olevan toisina suomalaistarjonnan jälkeen. Olut- teltta oli täpösen täynnä, tietenkin. Lepokoti ja muut paikalliset toiminnat olivat hyvin edustettuina. En varannut vielä paikkaa vanhuutta varten. Asukasmäärä siellä on ollut laskemaan päin jo kauan. Vanhempi suomalaispolvi on eläkkeellä jo niin monessa muussa maassakin.

DSC_9228 blog.jpg  Olemme uusia täällä, ja ainoastaan yksi tuttava sattui paikalle, kun olimme jo lähtemässä. Hänkin Facebook ystävä. Mutta pari tuntia kului kivasti lämpöisessä päivänpaisteessa. Kivaa oli!

10 thoughts on “uudet värikollaasit #68

 1. Oispa ollut kivaa olla siellä mukana ! Kuulosti niin mukavalta ! 🙂 Siitä on pitkä aika kun olen viimeksi jenkkaa tanssinut ja ne letutkin olisi hyvin maistunut ! 😀

 2. Eläväinen kollaasi – hienot juhlat!

 3. Hieno raikas kollaasi!

 4. Ekaksi tuli mieleen, että huh 😉 En tiedä, menisinkö itse tuollaisiin juhliin, mutta koska en ole ulkosuomalainen, niin mistä sitä tietää.

  Varmaan hauskat juhlat, vaikka tuo letkanjenkka ei niin kamalasti houkyta. Hyvät artistit siellä on ollut, Eikka, Hanna ja Diandra, jess.

  Salmiakkia olisin minäkin varmaan ostanut ja paljon!

  Isännälle terveisiä!

 5. Kesäiset maisemat, Suomen lippu sentään näkyy.

 6. uggla, lippu oli hyvin esillä. Tykkäsin tuosta viirimallista, vai miksi sitä kutsutaan. Purjeeksi? Suomalaiset ovat suomalaisten näköisiä 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s