WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

kuubalainen lounas

4 Comments

Ostimme uuden kodin Floridasta viime heinäkuussa, kerroinkin jo. Olemme nyt vasta tammikuun alusta hiljentyneet olemaan täällä täyspainoisesti. Kahdestaan. Yksi asia, mikä heti oli erilaista, oli ulkona syöminen. Päivittäin lämpimän ruoan laitto on vähän niin kuin turhaa. Kuumassa. Minusta, ei Isännästä. Mutta ystävät, jotka ovat täällä jo kauemmin asuneet ovat esitelleet erilaisia ravintoloita ja olemme yhdessä käyneet jo monissa. Banana Boat, Old Key Lime, Bonefish, Longhorn Steakhouse, Renzo’s Pizza, olemme hakeneet bagelit Brooklyn Water Bagel leipomosta, jopa kokeilleet parasta pizzaa sitten New Yorkin (mainoksen mukaan, ei meidän). Olemme käyneet piknikillä kolmen muun suomalaispariskunnan kanssa, syöneet kaalikäärylelounaat suomalaisella Kerhotalolla. Syöneet suuria salaatteja kotona. Voileipiä. Jättäneet iltaruon väliinkin, kun lounas oli iso.

Monesti olemme ajatelleet  ajaa Miamiin syömään kuubalaisia voileipiä. Nyt sunnuntaina kävimme Pojan ja Miniän kanssa. Ajomatkaa meiltä Miamiin on tasan tunti.

plantain

Entinen työtoverini Long Islandilta, Liz, joka on kuubalainen ja asunut Miamissa jo kohta parikymmentä vuotta, on ollut hyvänä neuvonantajana paikkaa etsiessämme. Little Havanassa oleva Versailles ravintola on paras! Tai kulttuurihistoriallisin paikka. Olemme siis ehdottaneet sitä jo kohta kymmenelle Miamiin matkustavalle ystävällemme, tietämättä paikasta mitään muuta kuin sen, että se on aina telkkarissa, jos jotakin poliittista tapahtuu Kuubassa. Viimeksi siellä kadulla juhlittiin Castron kuolemaa. Nyt sunnuntaina kadulla oli kolme lipun liehuttelijaa. En lukenut bannereita.

2017-04-02-12-06-20

Ilmainen parkkipaikka oli bonus! Oven eteen oli kasautunut parikymmentä henkilöä hostessin eteen. Pelkäsimme pahinta, pitkää odotusaikaa. Mutta saimme pöydän alle 10 minuutin. Sisällä oli täyttä, mutta ei tungosta. Vanha kahvilamainen tilava ravintola. Asiakaskanta oli melkein 100% kuubalaisia, perheineen. Seisovanpöydän aamiainen oli juuri lopullaan. Sen haluaisin vielä käydä kokemassa. Tilasimme lounaan. Ruokalista oli sopivan lyhyt/pitkä. Löysimme kaikki oman herkkumme nopeasti. Ystävällinen tarjoilija, Julio, ehdotti alkajaiseksi cortado kupillista. Pieni expresso kahvi, lämpimällä maidolla. Juoma oli paksua, toffeen makuinen, minusta. Vahva kofeiini- paukku!

2017-04-02-12-06-39

Isäntä tilasi “ROAST PORK CUBAN STYLE”, porsasta, mustaa riisiä ja yuccaa. Itselleni noukin listalta katkarapuja ja kalaa, pikantilla creole- tyylisellä tomaattisalsa- kastikkeella, sivuannoksina riisi ja “plantain”. Rakastan sitä jauhoisen banaanin makua ja pehmeyttä! Annos oli aivan liian suuri, ja osa riisiä ja kalaa jäi syömättä. Miniän ruoka-annosta en muista. Hän joi jonkinlaisen teen, salaattiosa oli puolikas suurehko avokado, missä oli tonnikalasalaatti pallo. Aion varastaa idean seuraaville lounasvieraillemme! Ravintolan yhteydessä oli myös leipomo ja kahvila, jonka tuotteet kävivät kaupaksi kuin kuumat pullat! Poikamme söi kuuluisan kuubalaisen voileivän:

Our Famous Cuban Sandwich

Sweet Ham, Roast Pork, Swiss Cheese on a Toasted Cuban Bread with Mustard and Pickles

 

4 thoughts on “kuubalainen lounas

  1. Delicious!

  2. Herkullisen näköistä ! Nam ! Teen usein kotona puolikkaan avocadin sitruunaisen katkarapu salaatin kanssa. ( majoneesia, tilliä, suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta… kaikkea maun mukaan ja sitruunan mehua tietysti ! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s