WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

kylässä

2 Comments

DSC_9571 blog

Ystäväni Pirjo oli kaksi yötä kylässä lapsuuden ystävänsä Merjan kanssa. Meillä oli siis kokonainen päivä käydä jossakin näyttämässä, mitä meidän kyliltä löytyy. Kävimme naapurikylässä, West Palm Beachillä. Ajoimme  vanhaa näyttävää A1A tietä myöten. Tie kulkee Key Westistä aina ylös South Carolinaan asti. Sitä reunustaa toinen toistaan suurempi talo, palatsi, linna, kartano. Hoidetut pensasaidat, runsaat kukkaistutukset, upeat portit!  Pyörittelimme ajatusta, kuinka suuri talo olisi liian suuri. Suomi-tytöt olivat hyvin vaatimattomia. Liikaa siivottavaa. Mutta kai sitä jo silloin on tarpeeksi varakas palkkaamaan siivoojan. Tai kaksi.  Puutarhurin. Pool-pojan. Unelmia!

DSC_9561 blog

Kävelimme West Palm Beachin pääkatua Worth Avenueta pitkin. Kaupat ovat ylellisiä, mutta eivät niin, etteikö sisään uskaltaisi mennä. Näyteikkunoista oli vaikeuksia valita koruja. Liian suuria, liian prameita. Ne kaupat kiersimme. Hmm, emme muuten ostaneetkaan mitään. Mikä tahdonlujuus!

DSC_9566 blog

Kaupungin pääkadun Worth Avenuen molemmin puolin on ihania pieniä sisäpihoja, ja lisää putiikkeja. Ravintoloita. Erään pienen kukkakaupan sisäpihalla juttelin omistajattaren kanssa. Hän kyseli, joko olemme käyneet syömässä. Emme olleet. Hän ehdotti pientä pizza ravintolaa, hyvät  pitsat ja salaatit. Siis sinne! Ruoka oli maukas ja hinnat asialliset. Eteenkin kun Pirjo tarjosi. Kiitos!

DSC_9573 blog

DSC_9562 blog.jpg

Paluumatkalla kotiin pistäydyimme Mounts Botanical Gardens puutarhassa.  Se meni valitettavasti kiinni jo neljältä, joten kauan emme ehtineet kuvailla trooppista runsautta!

Sen verran ehdimme käydä myös omassa kylässämme, että ostimme iltaruokaan grillikanan ja viiniä Costco- tukkukaupasta. Pyörimme jonkin aikaa myös kenkäkaupassa ja sitten parkkipaikan yli pyrähdimme valtavan isoon viinikauppaan. Sieltäkin löytyi ostettavaa. Tänään aamiaisen jälkeen naiset jatkoivat matkaansa Orlandoon. Me jäimme nauttimaan muistoja mukavasta pikavierailusta!

2 thoughts on “kylässä

  1. Oli kiva olla mukana , vaikka vain täällä ! 😀

  2. Raili, aina kelpaat kaveriksi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s