WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

San Rafael Swell

6 Comments

DSC_6859 blogThe San Rafael Swell is a large geologic feature located in south-central Utah about 30 miles west of Green River, Utah. The San Rafael Swell, approximately 75 by 40 miles, consists of a giant dome-shaped anticline of sandstone, shale, and limestone that was pushed up during the Paleocene Laramide Orogeny 60-40 million years ago. Since that time, infrequent but powerful flash floods have eroded the sedimentary rocks into numerous valleys, canyons, gorges, mesas and buttes. The swell is part of the Colorado Plateau physiographic region.

san rafael swell

San Rafaelin pullistumat. Patikoitsijan unelmaa! Kuivaa kuivaa erämaata, silmin kantamattomiin. Alue on kuitenkin Utahin nopeimmin kasvama turistialue,  pinnaltaan noin 5200 neliökilometriä! Vuoria, kanjoneita,  joista vain osa on suuryleisön käytössä. Sieltä löytyy raunioita ja kivimaalauksia, mitkä intiaanit ovat jättäneet jälkeensä, rock art. Niille emme ehtineet. Myöskin USA:n pisin tie, minkä varrella ei asu kukaan, melkein 180 km, yli 110 mailia ilman benssa- asemaa. Alue, jossa et halua illan pimetessä ajaa. Muutama käppyrä puun runko, elossa olevia, mutta kuivia pensaita. Pari pysähdyspaikkaa ja kuivavessat.

DSC_6887

Muutamia intiaaneja myymässä tuotteitaan, mutta kuvauskielto kaikilta paitsi yhdeltä ruukunpyörittäjältä. Olin kiitollinen. Navajo malliset pastellinsävyiset ruukut eivät ole suosikkejani.

DSC_6848 blog Upeat maisemat jatkuivat, pysähdyimme matkalla lounaalla ja saavuimme Moabiin myöhään illalla. Nälkäisinä kuin sudet!

6 thoughts on “San Rafael Swell

  1. Upeaa maisemaa ja nuo värit ovat todella kauniit. Ja hienosti ruukunpyörittäjä on tuonut värit myös ruukkuihin. Ei ihme että turismi alueelle on kasvamaan päin.

  2. Ooh ja aah, olen niin hulluna aavikoihin! Kokemusta on vain Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan aavikoista, joten tuo olisi näkemisen/kokemisen/kuvaamisen paikka ❤

  3. susupetal, mikä ihaninta tai siis toisenlaista, mikään aavikoista eivät ole samanlaisia. Safarille Marokkoon olisi vielä wish-listalla. Opaskin jo valmiina, eräs Isännän ent. työkaveri, joka on sieltä kotoisin.

  4. Upeita maisemia kuvattavaksi ja kuvasi ovat niin hienoja niin kuin aina !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s