WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

kuolleet hevoset

8 Comments

 

“From the prominence of Dead Horse Point, 2,000 feet above a gooseneck in the Colorado River, an ever-changing landscape unfurls. Immense vertical cliffs meet with canyons carved by ice, water and wind creating a visual masterpiece. Plants and animals surviving on the edge of existence face many challenges of extreme conditions within this high desert environment. Stories of ancient hunters, resting along the cliff tops while knapping chert in preparation for the next hunt, and cowboys of the late 1800’s, chasing wild mustangs onto Dead Horse Point, using the narrow neck to block off the natural corral.” https://stateparks.utah.gov/parks/dead-horse/

DSC_6910 blog

Kuudensadan metrin korkeudessa, Colorado joen ylämutkan kohdalta, löytyy kansallispuisto nimeltään Kuolleiden hevosten paikka. Uhkeat maisemat ympäröivät aluetta, mikä on yksi kuvatuimmista maisemista! Pystysuorat kallionseinämät, joita jää, tuuli ja vesi on muotoillut, putoavat suoraan alas joelle. Muutama kaide suojelee keskeisellä paikalla, mutta usea kivenlohkare ja kallionreuna on nopea pudotus alas! 1800 luvulla cowboyt ajoivat villejä hevosia tätä kautta, koska se muodosti luonnostaan hyvän aitaus alueen. Kallionkielekkeellä nukuttiin ja odotettiin seuraavaa hevosten takaa-ajoa. Hevoset janoissaan laukkasivat kallionreunalle nähdessään vettä ja putosivat alas syvään laaksoon. DSC_6969 blogDSC_6945 blogDSC_6928

Kielekkeellä kipusivat nyt turistit. Välillä en edes uskaltanut katsoa putosivatko. Kaikki odottivat auringonlaskua. Värit illalla olivat vahvat, ja aurinko kultasi maiseman viime säteeseen asti.

DSC_6930 blogDSC_6924

Pimeää tietä eteenpäin Moabiin. Emme meinanneet löytää hotelliamme millään. Selvisi myöhemmin, miksi. Valot olivat palaneet hotellin mainosvaloista ja ajoimme sen ohi kaksi kertaa. Kello oli paljon. Hotellin suosittelema ravintola tien toisella puolella oli täynnä, ja odotusaikaa melkein tunti. Emme väsymykseltä jaksaneet odottaa vaan ostimme isot  jugurttiannokset viereisestä kaupasta, mikä oli niihin erikoistunut. $10 per kuppi! Se ja hotelliaulan teet ja piparit riittivät siksi illaksi. Aamulla aikainen nousu:  ja pitkä päivä edessä: kiipeily National Arches kansallispuistossa.

DSC_6976

8 thoughts on “kuolleet hevoset

  1. Ooooooh! Vau!!!!!!!!!!!!!! Aamun kauneimmat kuvat ❤

  2. Mahtavat maisemat, niistä upeita kuvia. Kiinnostava tarina.

  3. Ihania kuvia ja mielenkiintoinen tarina paikkakunnasta ! Noissa korkeuksissa mua kullä vähän huimaisi vatsanpohjasta !

  4. Raili, odotas, kohta lähdemme ylemmäksi ja kapeimmille poluille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s