WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

MONUMENT VALLEY

4 Comments

Jatkoimme matkaamme kohti Monument Valley’ä, Arizonassa. Kuvassa kuuluisa Mile Marker 13, missä kohtaa Forrest Gump päätti palata takaisin kotiinsa juostuaan 3 vuotta 2 kuukautta 14 päivää ja 16 tuntia läpi Amerikan. Olette varmasti nähneet elokuvan!

13 mile marker Matka oli asumatonta, matalaa punaista maata, keltaisia, vahvasti tuoksuvia salvia pensaita ja kaukana siirtäviä sinisiä vuoria.  Linja-autollinen kiinalaisia kameroineen pysähtyi samaan kohtaan kuvailemaan kanssamme parissa paikassa. Mahtavat kameravälineet jokaisella! Tämä on meille toinen kerta Monument Valleyssä, ja viides matkamme Four Corners alueella. Siihen kuuluvat kartalla olevat osavaltiot. Kiitos Isännän osaavasta kartanluvusta, olemme olleet samoilla teillä tuskin kauemmin kuin noin 100 mailia. Ristiin rastiin olemme ajelleet, eikä matkakohteista näy vielä loppua. (Seuraavan kerran ajamme Denveristä alas Albuquerque’iin. Matka on jo varattu, siksi yritän kiireellä koota edellistä matkaamme tähän.)

Monument Valley is a region of the Colorado Plateau characterized by a cluster of vast sandstone buttes, the largest reaching 1,000 ft above the valley floor. It is located on the Arizona–Utah border, near the Four Corners area. The valley lies within the range of the Navajo Nation Reservation and is accessible from U.S. Highway 163. Wikipedia.

to monument valley

Nyt saavuimme illansuussa samaan The View hotelliin, missä aiemminkin olimme yötä. Ensimmäisellä vierailulla se oli kuin salainen paikka, nyt uudistuksia oli tehty niin yleisiin tiloihin kuin huoneeseenkin, tunnelma silti mahtava. Oli kuin olisi löytänyt helmen majapaikkojen joukosta. Niin oli moni muukin! Kaikki ikkunat ja parvekkeet avautuivat alas laaksoon.

DSC_7300 blog

Auringonlasku oli kuvattava! Alakuvassa kallionäkymä nimeltä West and East Mittens, eli Lapaset. Yläkuvassa on Merrick Butte. Butte on yksinäinen jyrkkäreunainen kallio, ja tasalakinen. Mesa on samantapainen, mutta leveämpi ja mesalla on usein asutusta.

DSC_7319 blolg

Aamulla istuimme kolmen australialais-pariskunnan kanssa samassa pöydässä. Kaikki John Waynen ihailijoita! Ruokailun jälkeen lähdimme ajelemaan kuoppaista tietä alas, kohti laaksoa. Mäen alla oli intiaanien käsityöitä myynnissä. Katsoin läpi, en ostanut.

DSC_7337Jatkoimme pidemmälle kuoppaista tietä ja pysähdyimme vähän väliä valokuvaamaan. Värit olivat ihmeelliset kirkkaassa ja kuulaassa päivänpaisteessa! Saavuimme toiseen pysähdyspaikkaan. Kalliokielekkeellä seisoi intiaani ja hevonen. Hevosen selkään sai nousta $5 maksusta. ” Eihän sillä saa edes kahta kuppia Starbuck’s kahvia!” sanoi Isäntä ja New York- cowboy lähti kuvattavaksi. Paikka oli hurja; kielekkeeltä oli pitkä pudotus alas laaksoon! “Älä vaan huudahda Giddy up, kun olet ratsun selässä!” neuvoin varmuuden vuoksi. Aivan hirvitti katsoa! En ole nähnyt miestäni niin tyytyväisenä pitkään aikaan. Lapsuuden elokuvat varmasti pyörivät silmissä, ja hän oli matkalla John Waynen kanssa kuvamaan seikkailuja villissä lännessä.

DSC_7355 blog

Samalla paikalla oli toinen Navajo heimon myyntipaikka. Paljon ns turistitavaraa, pieniä koruja jne. Turkoosit helmet kiinnostivat minua, mutta hinnat olivat taskurahoja kalliimmat. $180 ja joku näistä olisi voinut olla minun! En ostanut. Mikä tahdonlujuus!

DSC_7358 blog

Tässä kohdin tietä aloin etsimään korkeampaa salviapensasta. Myyntipaikan “ulkolaan” olisi tarvittu korkeat kumisaappaat, eikä minulla niitä ollut. Pari päivää myöhemmin jouduttuani käymään ensiavussa, selvisi, että olin saanut e-coli bakteerin matkan varrelta! Onneksi tien reunat olivat autiot, autoja vähän ja aina löytyi nopea pysähdyspaikka. Suurempien teiden varrella olevat McDonaldsit tulivat apuun tarvittaessa.

DSC_7365

Samoihin paikkoihin ajeli seuranamme espanjalais- parikunta, asianmukaisesti pukeutuneina. Ihailen ihmisten leikkimielisyyttä ja he olivat täydellinen pari edustamaan tunnelmaa laaksossa ja Villissä Lännessä! Juttelimme huonolla espanjalla ja he huonolla englannilla, mutta saimme selville, että he olivat käyneet Las Vegasissa vannomassa 20- vuotis häävalat. Heillä on myös matkailu blogi, nimeltään suurin piirtein “Matkustelua matkalaukkujen kanssa” tms. Kadotin heidän korttinsa, toivon sen löytyvän joskus!

DSC_7375 blog

DSC_7366 blog

 

 

4 thoughts on “MONUMENT VALLEY

  1. Nämä maisemat ovat kuin toiselta planeetalta, silti niin tuttuja mainitsemistasi useista elokuvista. Sielu lepää näitä värejä ihastellessa! Ja vähän jäytää ettei silloin nuorena tullut tuolla käytyä, vaik niin lähellä olikin… 😉

  2. lepis, onneksi voit sitten kulkea mukanani kuivien kautta. Lähdemme taas syyskuussa jonnekin 🙂

  3. Mahtava matka ja aivan mahtavia kuvia ! Ikävä että sairastuit siinä matkalla !

  4. Raili, kiitos ja kiitos! Parin paunan pudotus ei ollut pahasta LOL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s