WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Kyllä ne miehet ilmaantuvat

Leave a comment

Mäntyharju 9.11 44

Kirsti kiltti!

Kiitos kirjeestäsi, oikein syrämestä tuntui hyvältä, kun muistit. En minä huomannut, että teikäläisiä olisi täällä pahalla muistettu, ainakaan meidän mökissä, eikä ole unohdettukaan. Muuten täällä menee entiseen tyyliin, minulla on vaan oma toimisto, uutta kalustoa ei vaan vielä ole kuulunut ja hiljaista on kovasti.

Niin ratsuväki lähti heti perässänne pois, jättäen hellät tai vähemmän hellät jäähyväiset Mäntyharjulle yhtenä varhaisena sunnuntai aamuna. Päämaja on kuitenkin vielä paikoillaan toistaiseksi, joten mökkimme on silloin tällöin saanut vastaanottaa3-4 juhlimishaluista offigiereä, ei kylläkään täältä läheltä vaan asemalta. Jännityksellä odotan taas ensi lauantaita, silloin jälleen pitäisi olla häät Kapernaumissa.

Mökkini alkaa piakkoin olla valmis, tänään menee maalari, enkä luule sen kovin kauvan tunaroivan, saa nyt sitten nähdä koska tulee käymään.

Toissa sunnuntaina kävin kotona Lappeella ja 16 pv menen hautajaisiin, että kyllä tämä aika täälläkin jouluun asti menee huomaamatta. Voihan se sitten tämä hermoja hyväilevä maaseudun rauha käydä hermoille, mutta se on sen ajan murhe.

Vai niin hienossa lukaalissa perheenne nyt asustaa, onhan se toista kuin impilinnan kyökki. joka ainakin nyt on kylmä kuin kellari, vaikka yksi ihminen aamusta iltaan sitä lämmittää. Ainahan siellä kamarissakin joskus tuntuu milloin mistäkin nurkasta vahan tuulevan, mutta suurempaa myrskyä ei ole ollut. Ihmeteltävän hyvin olemme Sinikan kanssa tulleet toimeen, johtuu kai yksinäisyyden kammosta ja seuran kaipuusta, kun illat ovat niin pimiät ja pitkät.

Teidän lupsakassa perheessä kaikki luonnollisesti sujui mainiosti. Olisi tosiaankin hauska päästä käymään, varsinkin kun jo ennestään tunnen vieraanvaraisuutenne, joka kovasti jo kesällä lämmitti minua silloista yksinäistä evakkoa.

Kirjoitit, että  Saara on lomalla, eikä hän ole Kouvolassa, koska sain sieltä yhden tiliotteen ja alla seisoi selvin kirjaimin Saara Sillanpää. Vai onko hän siellä vaan irtisanomisajan, kuten minä kerran Mäntsälässä?

Älä vielä menetä toivoasi, kyllä ne miehet varmasti ilmaantuvat, koska kortti niin näytti. Nythän ne vasta alkavat kotiutua ja ajatella omaa huushollia ja kullanmurua, että pidä vaan silmäsi auki ja tartu takinliepeeseen kiinni kun lähelle pääset. Kirjoitahan sitten heti, kun huomaat korttien olleen oikeassa, valehdellahan ne eivät millään voi, mutta siinä odottamisessa tarvitaan kärsivällisyyttä. Minäkin vesi kielellä odotan Niilo Pietikäistä, hän on tuon kansakoulun opettaja, ja Sinikka on jo onneton ja varma, että se ikkunastaan katsellessaan ihastuu mökkiini ja sitten tietysti minuun.  Miten käynee sitä kortti ei ole vielä minulle näyttänyt. Muuten emme ole kumpikaan nähneet koko ihmistä, olen vaan kuullut, että on pieni ja vaalea ja mieleeni silloin tulee aina Porvalin (?) hahmo.

Olisipa hauskaa saada teitä tänne joskus vieraakseni, mökkini on kyllä pieni kuin varpusen häkki, mutta luulisin sinne sen verran mahtuvan.  Kumpa pian pääsisin sinne järjestelemän tavaroita, niin alkaisin vähän kotiutua, kun tähän asti joka nyytti on milloin missäkin nurkassa. Nauttisin ainakin vähän aikaa paljaasta olemassaolosta, muutahan täällä kohtapuoleen ei varmasti nauttimista olekaan.

Kerro paljon terveisiä perheellesi ja muistahan taas kirjeellä, nimi ja osoite entinen.

Monin terv. Jenny.

Sinikalta myös terveisiä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s