WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Vail, Aspen ja Snowmass

8 Comments

Lähdimme Denveristä ajamaan kohti Aspenia, suunnitelmissa pysähtyä Vailissä lounaalle. Niin teimmekin. Ennen sitä olimme tyytyväisiä, että olimme länteen päin menossa. Kolmikaistaisella vuoristotiellä I70, oli rekka pöllähtänyt ylösalaisin ojaan ja itäpuolen kaistoilla oli jo jonoa mailikaupalla! Teiden varsilla oli aika ajoin jyrkkiä ylämäki- tienpätkiä. Miksi? Jos rekalla lähtee vauhti vyörymään liikaa, eteenkin, kun tiet ovat mutkikkaita, voi ajaa suoraan ylös runaway-rampiin, mikä pysähdyttää menon. (Kuva on netistä.) Tiet ovat olleet kovassa käytössä, mikäli renkaanjälkiin on uskomista. 

DSC_0578 blog

Vail on postikorttimainen kylä, tunnettu luksus- hiihtokylänä. Appimaisia taloja kuin suoraan Sveitsistä, 4-5 kerroksisissa taloissa upeita osakeasuntoja ja rinteessä upeita chalet- tyylisiä taloja. Kauppojen tarjoukset myös samaa luokkaa. Melkein ostin lasiset kurpitsat, mutta pihi mieli jätti ne nyt kauppaan. Katselimme läpi pienet teltat, joissa myytiin vaatteita, hopeaa, ja muuta ympäristöön sopivaa tavaraa. En ostanut. Siirryimme lounaalle pizzapaikkaan, La Botega, hyvä palvelu, kiva tunnelma. Keskipäivä, hiljaista, se ehkä auttoi kokonaisuudessaan. Isäntä tilasi Chicken Marsalan annos oli suuri, eikä hänellä ollut vaikeutta pistellä sitä poskeensa. Minä tietenkin halusin pizza Capricciosan, tomaattia, mozzarellaa kinkkua, sieniä, maa-artisokkaa ja punaista paprikaa. Ihmettelin sen kuivuutta, sepä olikin southwest tortilla pizza! Annos oli suuri, puolet jäi iltapalaksi hotelliin. Lasi viiniä ja Isännällä pullo paikallista olutta kyytipoikana. pizza

Kävelimme promenadilla, valokuvasimme, pistimme päämme pariin liikkeeseen ja psts…muutama joululahjakin löytyi lapsille. Juttelimme erään kalifornialaisen pariskunnan kanssa hetken. Ihmiset ovat lomatuulella ja helposti lähestyttävissä. Otatimme valokuvan hirvipatsaan edessä tyttärellemme, joka kulkee lempinimellä Mussu, mutta lyhenee usein sanaksi Moose. Päiväniloksi!

DSC_0605 blogDSC_0598 blogDSC_0581 blogDSC_0578 blogDSC_0596 blog

 

8 thoughts on “Vail, Aspen ja Snowmass

  1. Great photos. I love them.

    Have a good day!

  2. Tosi hauska katsella näitä kuvia! Vail on kasvanut isoksi. Aspen season at it’s best! Syksy oli kyllä upeaa aikaa noilla vuorilla.

    • lepis, kivan kokoinen kylä. Condot levisivät vielä muutaman kadunvälin. Muistutti osin Zermattia, vaikka rakennukset eivät olleet niin vanhat, mutta pieni jokipuro lirisi. Varmaan mukava talvilomapaikkakin.

  3. Kesällä laskettelu on toisenlaista, lepis. Kävimme aikoinaan laskettelemassa Mount Snow’lla suomalais-sveitsiläisten kavereiden kanssa. Murtomaahiihtäjälle se oli aika suoraa alamäkeä.

  4. Se ylämäki matkalla sinne on todella pelottavan näköinen ! Muuten paikka on viihtyisän näköinen .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s