WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

joulun odotusta…

4 Comments

…tai lähinnä yllättävää lähenemistä. Jotenkin joulun tuloa on vaikea sisäistää tähän Floridan aurinkoon ja lämpöön.

Kuusta ei haeta kuusimetsästä, kuten muina vuosina. Lasten kanssa oli niin kivaa viettää koko päivä kuusenhakureissulla New Yorkissa. Valmistauduimme silloin parin tunnin automatkalle jo aamusta. Kuusitarhalla valitsimme meidän-näköisen kuusen ja saimme sahattua taatusti tuoreen. Paikan päällä paloi nuotio ja istuimme sen ympärillä juoden kaakaota. Ilmassa tuoksui savu. Joskus oli eväät mukana, joskus söimme lähialueen voileipäkaupassa tai ravintolassa. Ostimme paikalla olevasta liikkeestä myös joulutähdet, värin riippuessa sen joulun väriskaalasta, punaista, tai pinkkiä tai valkeaa.

red xmas balls 034.JPG

Floridan kodissa on talon perintönä kuusi, tekokuusi, missä on kovasti hiluja ja kiluja, ja vaaleanpunaiset joulutähden kukkaset. Ylimääräiset koristeet poistin jo viime vuonna, mutta kuuselle ei oikein löytynyt kivaa paikkaa. Tuskin laitan pystyyn tänä vuonna.

Jouluvalot vedämme palmupuihin ehkä jo ensi viikolla, kun naapuritkin ovat jo aloittaneet koristelunsa. Asuntoalueen sisääntulon isot palmut ovat olleet valaistuina jo pari viikkoa. Täällä joulu alkaa heti Kiitospäivän jälkeen. Radio soittaa joulumusiikkia aivan liian aikaisin. Kaupan alennukset ovat huikeat, jos jotain niin välttämättä tarvitsi, että kukonlaulun aikaan pitäisi olla ovella. Onneksi alennusmyynti on pakon edessä pidentynyt. Ainakaan tähän mennessä en ole kuullut, että kukaan olisi jäänyt ryntäyksen jalkoihin ja kuollut, kuten aiempina vuosina. Toisaalta nettimyynti on vahvasti noussut, kun voi käydä ostoksilla yöpaidassa, kodin hiljaisuudessa. Tilastot kertoivat, että Amazonin omistajan netto tulot nousivat  kahteen biljoonaan dollariin! Olit kai avustamassa!

Eilen kuitenkin pääsin sen verran tunnelmaan, että Pier 1 Imports- kaupasta lähti mukaani ovikranssi, täynnä huurteisia valkoisia taikinanmarjoja. Ja alennusmyynnissä! Sopii hyvin valkoiseen oveen. Siis joulun värit ovat tänä vuonna valkoinen ja hopea. (Täytyy muistaa ostaa ripustuskoukku, minkä saa sitten myöhemmin irti ovesta.)

DSC_1259 blog.jpg

Aloin myös koota kokoon pieniä lahjaesineitä, mitä olemme ostaneet lapsille, no aikuisille lapsillemme ja puolisoilleen, matkoiltamme vuoden aikana. Löysin aivan ihanan punaista, puolukanpunaista, lahjapaperia Paper Source kaupasta ja siihen sattumalta sopivat nimilaput Anthropology kaupasta. Innostuin käärimään! Keksin sitten laittaa jokaiselle oman plastiikka kotelon, johon laitan valmiit lahjat. Kotelot ovat kaupan leivonnaispakkauksia. Idean saa viedä mukanaan, jos haluaa. Jos joudumme postittamaan lahjat, niin pienet tavarat eivät pyöriskele paketissa yksikseen. Hupsista, melkein meinasin laittaa kuvan!  Täytyy vielä pitää salassa jonkin aikaa! Pieni vihje kuitenkin, Fazerin suklaata…

DSC_1265 blog

Taitaa se joulu tulla kuitenkin, vaikka lämpötilat ovat hieman  kolmenkympin alapuolella! Kuinkas teillä?

4 thoughts on “joulun odotusta…

 1. Ai että kuulostaisi mahtavalle joulu kolmenkymmenen asteen lämmössä! Täällä Etelä-Suomessa kun luultavasti on plus asteita tai ennemminkin räntää, loskaa tai vetistä jäätikköä kun “hanget valkeat nietokset”, ne lumihanget tulee vasta uudenvuoden jälkeen jos on tullakseen.

  Itse olen jo vähän pähkäillyt joululahjoja, mutta lähinnä keskittynyt ompelemaan pojille “jouluisia” paitoja 😀

 2. Hei Elina! Ilmoista ei todellakaan voi valittaa talvella, kesät ovatkin sitten vaikeampia 🙂 Pojat varmasti ilahtuvat uusista paidoista. Saako se isompikin “Poika” uuden? Terveiset teille kaikille ❤

 3. Olet aloittanut ajoissa joulun tunnelmoinnin.

  Kuvassa oleva punainen joulutähti tulee ostettua lähempänä joulua, se on jonkinlainen perinne.
  Hyasintti olisi mieluinen tuoksultaan ja ulkonäöltään, mutta ei hengitystiet siedä, menee nessu umpeen, vesi alkaa valua ja päätäkin särkee.

  Todella kaunis on kuvassa oleva valkoinen kranssi, juhlava.
  Tyylikkäitä paketteja käärit.

  Ei ole paineita joulun valmistelusta. Tulee lahjaton joulu, ollut jo useamman vuoden. Sovittu ettei lahjoja puolin eikä toisin.
  Lahjoja tulee annettua pitkin vuotta jos tulee lahjan aika.

  Kyllähän se joulu huiskahtaisi hupaisasti jossain lämpimässä maassa kuin tällä kylmässä pohjoisessa. ☺️
  Jää matkustaminen nyt kyllä keväämmälle.

 4. Liplatus, hei taas! En ole itsekään kovin suuri lahjojen ostaja, tulee vain kerättyä pieniä esineitä matkojen varrelta ja säästettyä jouluksi. Tykkään kuitenkin pitää juhlapyhät juhlapyhinä. Eläkkeelläkään en tee mitään sunnuntaisin, joku ero täytyy päivillä olla 🙂 Jouluvalot palmupuissa vievät tunnelmat toisiksi kuin luminen kuusi pihalla. Mukavaa ja lämmintä joulukuuta sinulle ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s