WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Yhteisiä ystäviä 1/2

2 Comments

Facebook on mukavaa ajanvietettä monessa suhteessa. Nopeaa yhteydenpitoa sukulaisiin ja ystäviin. Jutteluaseuraa kavereiden kanssa ryhmissä, missä on joku yhteinen tekijä. Minulle se on valokuvaus ja ulkosuomalaiset.

Ulkosuomalaisryhmässäni oli nettikuva kotikylästäni 100-vuotisjuhlien valaisemana. Eräs ryhmän jäsen mainitsi myös olevansa samasta paikasta kotoisin. Ilman muuta heti messingerin  puolelle ja kyselemään! Missä päin asuit? Mikä on tyttönimesi? Siitä kehkeytyikin kiva keskustelu! Ilmeni, että hän oli asunut lapsuutensa siellä aikuisikään asti. Hänen vanhempansa ovat nyt muuttaneet muualle eläkkeelle. Mutta he olivat asuneet samassa kauppalanosassa kuin minäkin! JA vanhemmat olivat samaa ikäluokkaa kanssani. JA hänen äidillään oli ollut luokkatoveri minun tyttönimelläni.

Siis puhelimeen!

Soitin heti yhdelle sisarelleni! Ei, hän ei tuntenut Facebook– ystäväni äitiä. Mutta nimi on tutuntuntuinen. Soitanpa toiselle siskolleni, joka ei ihan niin hyvin täsmää syntymävuoteen, mutta on sopivasti ikähaarukassa. Eiköhän tämä selviä pian, sillä hän on asunut kotimaisemissa koko ikänsä, tuntee valtavasti paikallisia ihmisiä,  kun me muut kolme olemme lähteneet maailmalle. Tärppäsi! Sisareni muisti nimen ja ehdotti, että nuorin siskomme varmasti oli se koulukaveri, jota etsimme. Kerroin Facebook– ystävälleni ja nimi olikin se, minkä hänen äitinsä oli jo sillä välin ehtinyt mainita katsellessaan vanhoja luokkakuvia. He olivat olleet ystäviä kuusi ensimmäistä kouluvuotta! Asuimme ihan kävelymatkan päässä toisistamme. Valitettavasti jouduin kertomaan, että nuorin sisareni oli menehtynyt jo kahdeksantoista vuotta sitten.

Facebook– ystävän täti oli sattumoisin tavannut tämän kotikylässä asuvan sisareni karaoke-illassa muutamia vuosia sitten! JA, uskokaa täi älkää, sisareni mies on kotoisin samalta paikkakunnalta kuin ystäväni isä!

Maailma on pieni. Mieheni sanoo, että me kaikki suomalaiset olemme sukua keskenämme. Voi olla. Mutta ainakin, kun kaksi suomalaista juttelee, kolmas yhteinen tuttu aina löytyy!

2 thoughts on “Yhteisiä ystäviä 1/2

  1. Taitaa kyllä isäntäsi olla ihan oikeassa !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s