WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

museo ja puutarha 1/3

2 Comments

Suomi vieraamme, Ritva ja Masa, olivat keksineet upean sunnuntaipäivän ohjelman! Ajoimme ensin vierailemaan Vizcaya museoon ja puutarhaan, Miamiin. Sen jälkeen ruokailimme meren äärellä lounaan Monty’s ravintolassa ja illan lopuksi kuvailimme   Miamin kuuluisaa Wynwood grafiitti puistoa, mikä oli meille tuntematon alue.

DSC_1478 blog

DSC_1424 blog

James Deering (1859-1925) rakennutti renessanssi- tyylisen palatsin talviasunnokseen Vizcaya lahden rantaan, Miamin Coconut Grove alueelle. Rakennustöissä oli mukana kolme nuorta kokematonta suunnittelijaa. Laajaan alueeseen kuului myös rehevä puutarha, jonka suunnittelija oli kolumbialainen Diego Suarez (1888-1974) . Diego oli opiskellut Italiassa ja koonnut piirustukset New Yorkissa, mutta nähtyään paikan ensimmäisen kerran, hän vaihtoi suunnitelmansa vahvasti italialais- tyyliseksi. Nykyinen alue on vain osa aiemmin olleesta suuresta alueesta, mutta katseltavaa riitti niin pihalla kuin talossakin!

2018-01-28-13-30-57

The Vizcaya Museum and Gardens, previously known as Villa Vizcaya, is the former villa and estate of businessman James Deering, of the Deering McCormick-International Harvester fortune, on Biscayne Bay in the present day Coconut Grove neighborhood of Miami, Florida. The early 20th century Vizcaya estate also includes: extensive Italian Renaissance gardens; native woodland landscape; and a historic village outbuildings compound. The landscape and architecture were influenced by Veneto and Tuscan Italian Renaissance models and designed in the Mediterranean Revival architecture style, with Baroque elements. Paul Chalfin was the design director.
Wikipedia · Text under CC-BY-SA license

 

2 thoughts on “museo ja puutarha 1/3

  1. Kaikki varmaan hyvin mielenkiintoista nähtävää teidän Suomen vierailijoille !

  2. Raili, kuten meillekin! Aika heidän kanssaan on mennyt nopeasti ja yhteinen valokuvaharrastus yhdistää myös.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s