WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

kollaasi 13/2018

15 Comments

Epidootti – Epidote 

Kuvassani on etelän puita, Floridasta. Ja upeita sedum maksaruohoja. Jos jaksan, istutan laakean vadillisen pihapöydälle. Pandanus Kajui on Tyynen valtameren alueen puu, Malesialta, Havaijilta, Australiasta kotoisin. Kokonaisuutena se on kuin suuri jukka, ja nyt keväällä kasvattaa runsaasti granaatin näköisiä kovia hedelmiä. Lehdet ovat vahvat kuitumaiset, ja niitä käytetään käsitöihin, kuten lautasen aluksiin, pikkuliinoihin. Tebebuia puut kukoistavat nyt maaliskuussa ja niitä on puistoissa ja kadunvarsilla. Periaatteessa ei niinkään kaunis puu, mutta kukat ovat aurinkoiset, kellomaiset ryppyreunaiset torvet nyt keväällä.

 

 

Epidootti on yksi merkittävimmistä näyttävimmistä mineraaleista. Hienoin ja toivottavin muoto  on herkät pitkänomaiset kiteet, jotka ovat erittäin kiiltäviä ja usein toisiinsa sitoutuneita. Tämä muoto on erittäin arvokasta keräilijöiden keskuudessa ja yksi hienoimmista mineraali näytekappaleista. Epidote on lähes poikkeuksetta vihreä, kaikissa eri sävyissään, pistaasia väri on hyvin tyypillinen.

epidootti

Epidote is one of the most outstanding display minerals. The finest and most desirable form of this mineral is in delicate elongated crystals that are extremely lustrous and often interconnected. This form is highly treasured by collectors and creates one of the finest mineral showpieces. The color of Epidote is almost invariably green, in all different shades and tones, with a pistachio color habit being very typical.  -www.minerals.net/

Samat värit kollaaseissa löytyvät toisilta ahkerilta kuvaajilta täältä. Kiitos Aino.

15 thoughts on “kollaasi 13/2018

 1. Tabebuia:at ovat kauniita ja myoskin hyva nektarin lahde mehilaisille ja kolibreille 🙂

 2. Rehevää, eksoottista ❤ Hmph, täältä ei saa koskaan tuollaisia kuvia, nytkin Hgissä -11 astetta…

 3. Hieno kollaasi, jälleen kerran. Auringonkukat ovat niin huikean kauniita, yksi lempikukistani. Tuo puu, jota kuvasit on kuin narsisseja kukkisi. Erikoinen on!

  • Aino, kiva, että herättää mielenkiintoa. Erilaisuus on, noh, erilaista. Oli se sitten Suomessa ulkomaalaisen silmin, tai Kiinassa suomalaisin silmin. Mukavaa, että viehätyit auringonkukista, en ole vielä tänä keväänä ennen nähnyt.

 4. Kaunis kollaasi vehreydessään ! ❤

 5. Nyt on etelän kevät kauneimmillaan.

 6. Eksoottisia juttuja sulla! Minulla kasvaa kesäisin maksaruohoja ulkona laakeassa vadissa, tykkään. Täällä ne on istutettava talvehtimaan maahan. Tosi värikkäiltä näyttävät sedumisikin! Hyvää pääsiäistä!

 7. Hei,
  Mun e-mail oli jo tässä:

  riittacita@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s