WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

YELLOWSTONE

Leave a comment

Olemme matkustelleet Isännän kanssa viimeisten vuosien aikana määrätietoisesti USA:n osavaltioissa ja päämääränä usein kansallispuistot. Four Corners alue ( Utah, Arizona, New Meksiko ja Colorado) on rampattu jo kuusi kertaa, jokainen matka keskimäärin 1200- 1400 mailia autolla ajaen. Ja olemme ainoastaan kulkeneet samaa tienpätkää vain 20 mailia! Isäntä on mainio suunnittelemaan matkojamme. Nyt viime viikolla nousimme pohjoisemmaksi ja pääkohteemme oli Yellowstone kansallispuisto. Maailman ensimmäinen kansallispuisto, kertoo kirjanen, perustettu 1872. Se sijaitsee suurimmaksi osaksi Wyomingin osavaltion puolella 96%, 3 prosenttia Montanan puolella ja loppu 1% Idahossa. Pinta- ala kokonaisuudessaan on melkein 9000 neliökilometriä.

Muuta mielenkiintoista tietoa: alueella on yksi tulivuori, Caldera, katastrofi, mikä odottaa oikeaa aikaa räjähtääkseen. Viimeksi se oli aktiivinen 70 000 vuotta sitten, mutta koko alue on tuliperäinen ja monella alueella suihkuaa ilmaan kuumavesi lähteitä ja maa porisee jalkojen alla. Tiedätte kai Old Faithful lähteen!

usa-map

  1. Ensimmäinen matkapäivä: Siirrymme Salt Lake Citystä UT, yhden yön lentokentällä yöpymisen jälkeen (Marriott Residence Inn) hitaasti pohjoiseen Route 89 moottoritietä myöten. Pysähdymme seuraavissa paikoissa, Ogden UT, Logan, Bear Lake, Paris, YES, Paris and Montpelier. Ja milloin missäkin koko matkapäivien aikana. Ennalta suunnitelluissa kohteissa ja hetken mielijohteesta pöllähtäneeseen kiinnostukseen. Kuten Perunamuseo, Idahossa!
  2. Toinen ja kolmas päivä: Jackson Hole WY, kaksi yötä (Teton Mountain Lodge and Spa). Paljon näkemistä ja tekemistä. Täysinäisiä päiviä ja iltoja!
  3.  Neljäs päivä: Kaksi yötä puiston länsiportin luona West Yellowstone MO, (Best Western Desert Inn hotellissa).  Aikainen herääminen ja ensimmäinen kierros Yellowstonissa. Kymmenen tuntia kuluu aika nopeasti maisemia katsellessa, kuvatessa ja kokien. Kieräämme niin sanotun Alemman silmukan.
  4. Viides päivä: Ylempi silmukka vuorossa. Kiehuvat joet, kuumat lähteet! Vesiputoukset! Luonto tarjoaa ennen näkemättömiä maisemia! Polvet alkavat antaa periksi. Biisoneita laumoittain tukkimassa tietä.
  5. Kuudes päivä: Yövyttyämme Pocarellossa ID, ( Fairfield Inn and Suites by Marriott) palaamme takaisin Salt Lake Cityyn, ja illalla lentokentälle.
  6. Seuraa mukana, ajellaan upeissa maisemissa!
  7. DSC_3163 blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s