WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

Yellowstone yksi.

Leave a comment

Ogden, UT.

Tarkoituksemme oli pysähtyä matkan varrella parissa pikkukaupungissa. Ogden oli lukittu tiukemmin kuin pankit. Kaikkia kaupat kiinni. Oli sunnuntai mormoni kaupungissa. Kolme kiinalaista kadulla otti valokuvia samoista hevosista kuin mekin. Niitä oli joka kadun kulmassa. Taide tuntui olevan myös hyvin esillä yleensäkin.

yellowstone 2018.jpg

Jatkoimme matkaa maalaistiellä. Useampi vihannes- ja hedelmätorin tienviitta sai veden kielelle ajatuksesta tuoreista hedelmistä. Mutta ainoastaan yksi oli auki! Sunnuntai. Ostimme ison pussin aivan ihanan makeita, suupielestä mehua heruvia persikoita! Free stone, eli irtokiviset hedelmät, mitä oli helppo syödä autossakin. Olisin ostanut myös purkkikaupalla hilloja, mitkä notkuivat hyllyillä, mutta purkit olivat liian isot käsipakaasiin. Onneksi sai syödä maistiaisia, kuten myös esimerkiksi heidän mango salsaansa. Kurpitsoja oli lavakaupalla! Halloween tulossa.

yellowstone 20181

Logan, UT.

Loganissa halusimme kierrellä ja katsella vanhoja mormonipioneerien asuintaloja. Halusimme kiertää kuuluisan Latter Day Saints Tabernacle kirkon. Mutta, sunnuntai palvelus oli juuri loppunut ja kansaa virtasi sadoittain ulos. Naiset pitkissä hameissaan, tyttölapset puettuina samoin. Miehet sunnuntai puvuissaan tai pitkähihaiset valkoiset paidat päällä. Pienet pojat äitien sylissä. En kunnioituksesta kuvannut, joten kiersimme autolla rakennuksen ja sen suuren nurmikko alueen. Jylhää. (Kuva netistä.)

See the source image

Siinä sivussa ajoimme ohi vanhan alueenkin, ilman kuvia. Mutta ilmat olivat ihania!

Seuraavaksi pysähdyimme ihailemaan Bear Lake– aluetta. Tie kiersi korkealle parkkipaikalle. Järvi on tunnettu kirkkaasta ainoalaatuisesta turkoosin sinisestä väristään, lempinimeltään Kalliovuorten Karibia. Järvi jakautuu kahden osavation, Utahin ja Idahon välille.

DSC_3189.JPG Samaan aikaan paikalle tuli myös suurehko joukko moottoripyöräilijöitä. He olivat Salt Lake Citystä ja usein kuulemma ajelevat alueelle. Saimme heiltä hyvän vinkin ravintolaan keskustassa. Pyynnöstä otin ryhmästä pari kuvaa. Kun kantaa kameraa kaulassaan voi vahingossa johdattaa ihmisiä uskomaan, että kuvista voi tulla hyviä. Samalla sain luvan kuvata muutamia pareja. Hyvä niin. Matkalla kohdatut ihmiset ja heidän tarinansa antavat mausteita matkaan ja heidän kanssaan on kiva peilailla omaakin kulkuaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s