WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

vankka illallinen ja hupia pitkin iltaa

Leave a comment

BAR-T-5 Covered Wagon Cookout, Jackson Hole WY

DSC_3379

Isäntä oli keksinyt iltaruokailu tapahtumaksi aidon cowboy illallisen Jackson Holessa! Kolmen tunnin ilta ohjelma alkoi pienen hirsituvan pihalta. (Tietenkin ehdimme kurkata kaupankin puolelle, mutta mitään erikoista ei siellä ollut. Kaulahuivia katselin, ilta alkoi viileänä.) Muutama pariskunta oli paikalla yhtä aikaa ja ajattelin, että taitaa olla kiva pieni joukko koolla. Olikin pikapuolin, 180!  Kaukainen sukulainen, Nick-setä Wilson oli aloittanut tradition 1856 ja nyt kaksi perhettä, sukupolvia myöhemmin ovat laajentaneet seikkailuja 4 päivän vankkuriretkiin ja tuhtiin kolmen tunnin illallismenoihin. Matkan alussa kuulimme historiaa ja letkeitä cowboy juttuja. Iltamiin on kaksi eri matkaa, olimme viimeisessä. Ensimmäisen retken palattua olimme ihmeisämme miten monta ihmistä oli viettänyt iltaa nauttien  täällä. Parhaina turistikausina kaksi eri ruokailuaikaa,  vankkuriletkaa vie 200 ruokailijaa metsän poikki piknik- paikalle, missä pitkät pöydät lämpölamppujen illalla viileässä ulkoilmassa odottavat. Matkan varrella ryövärit piileskelevät puiden takana, ilmassa kuuluu ammuntaa. Jotkut tarkkailevat mäen rinteellä vankkuriketjua. Kuin elokuvissa konsanaan. Olemme Villissä Lännessä!

20180924_174922 (2)
IMG_0408 blog

Meidän ajurimme on nuori 20- vuotias Taylor, yksi perheen tyttäristä. Hän kertoi perheestään ja perinteistä. Opiskelee röntgenhoitajaksi, mutta haluasi nähdä maailmaa! Hevosemme olivat Davy and Crockett. Kaikilla hevospareilla oli samantyyppisiä nimiä, Daniel ja Boone, Davy and Crockett ja niin edelleen, kaikki olivat hyvin käyttäytyviä. Saimme viltit pysyäksemme lämpiminä. Leikkiä matkalla, kuka olet, mistä tulet ja mistä jäätelöstä tykkäät! Tutustuttiin hieman muihin kanssa matkustajiin.

Taylor

DSC_3391

Ilmassa tuoksuu grilli! Sitä ennen, vatsan jo kurniessa,  hauskaa cowboy tyylinen ohjelmaa, hupia, leikkejä, musiikkia! Juttuja paikallisesta ja perheen historiasta. Viulut, kitarat ja laulut ovat osa hauskasta ohjelmasta, ja yleisöä haettiin leikkeihin mukaan. Vieraita on jopa Australiasta asti. Olin ainoa suomalainen, heh. Vieressämme istui vanhempi pariskunta ja toisella puolen newlyweds, vastanaineet. Pöytään mahtui 10-12 ruokailijaa.

DSC_3397 copy 2 blog_edited-1.jpg

Ruoka ei olisi voinut olla maukkaampaa, luista irtoavaa grilli lihaa kastikkeella, hitaasti kypsytettyä kanaa, maissintähkä, baked bean papuja, joissa oli kiva ananaksen makeus, sämpylä, brownies. Juomina kuuma kaakao, lemonade, kahvi. Ei alkoholijuomia, olimme mormonien kotikunnilla. Vatsat täyttyivät. Erilainen ilta!

20180924_191407-1.jpg

Jatkoille, Cowboy Bar! Ehdimme vielä käydä oluella kuuluisassa baarissa, kaupungin keskustassa. “You have not been to Jackson if you have not been to Cowboy Bar.” Baari oli tupaten täynnä, joimme lasilliset paikallista tummaa amber olutta. Baaritiski oli koristeltu vanhoilla hopeadollareilla, nimeltä Million Dollar Bar. Varmasti olikin. Baarimikolla oli aikaa vaihtaa pari sanaa. Itse asiassa hän opetti minulle, kuinka juomaservieteistä tehdään kaunis viuhkamainen pino. Yritän opetella seuraavia vieraita varten.  Paikka on kuuluisa paitsi vilkkaasta asiakaskunnasta, baarituoleista mitkä ovat satuloita. No joo, en osannut nousta satulalle vaikka kuinka yritin. Kun takanani alkoi kuulua nauruakin, jätin yritykset. Vaikka eihän minua siellä kukaan olisi tuntenut. Isäntä istui kuin farmin omistaja, kunnon new- york- city- cowboy, leveä hymy naamallaan.
20180924_211607 (1)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s