WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

kollaasi 5/2019

6 Comments

Olipa taas vaikeat värit. Ja muuten hyvää uutta vuotta kaikille! Olimme joululomilla pohjoisessa ja se venyikin sitten kuukaudeksi. Paljon jäi sillä välillä postaamatta, kun ei ollut omaa isoa konetta. Paitsi vieraiden kestittämistä ja vierailuja, joulusiivoustakin tuli tehtyä. Tyhjensimme vintin 90% ja etsimme taaimmaisella seinällä olevaa arkkua, missä oli sähköjunasetti. Se lähti nyt uuteen kotiin kiertämään suvussa edellen. Tulipa korjattua tavaraa paremmillekin markkinoille kuten kierrätykseen ja roskiin. Nyt mahtuu taas keräämään uutta!

Kotona on ruokailuhuone, mikä on Poikani siellä asuessa muuttunut lähinnä ROMULAksi. Siirsimme sinne pienet kirjahyllyt yläkerrasta ja täytimme lähinnä puutarha- ja matkakirjoilla. Hyllyn yläpuolella on Poikani rakastama Don Quiote appivanhempien kodista. Ei välttämättä oma suosikkini. Nurkassa on myös samasta lähteestä pöytälamppu, jonka itse asiassa on tehnyt mieheni entisen  tyttöystävän isä. Hänellä oli bisnes, toinen saman tekijän lamppu siirtyi jo aimmin Tyttärelle. Hänkin tykkää vanhasta kamasta. Siis perintöesineistä.

Muita perintöjuttuja huoneessa on kaksi mieheni isovanhempien ruokapöydän tuolia. Niitä oli aikoinaan kahdeksan, meille mahtui vain kaksi. Niiden koukeroisuus mahtuu hyvin tähän tilaan. Ne ovat nyt IKEAn Stockholm hyllystön molemmin puolin. Hylly on täynnä sitä sun tätä. Keräilen tai keräilin kahvikuppeja. Niitä ei nykyisin kerää kukaan. Sain ensimmäisen kahviastiaston anopilta, siinä oli ruusukuvioita, joten ruusuista lähdin. Sitten sattui vanhoja arabian kuppeja eteen, niistä keräsin lainereunaisia ainoastaan, ennen kuin haksahdin mokkakuppeihin.  Jos joutaisin voisin niitäkin kuvata enemmän.

Mutta syy miksi lähdin tätä kollaasia tekemään on seinien väri, aprikoosia, värimallia hieman vahvempaa. Maalin pinta on rosoinen, hiekkainen. Maalasimme kai vahingossa ulkokalujen terassimaalilla. Tykkään siitä kovastikin, huoneessa on kaunis lämmin tunnelma. Pöytä ja tuolit ovat, sanoisinko, jo vanhaa taunokorhos-antiikkiä. Ostimme ne muuttaessamme New Yorkiin vuonna 1986. Hyvin vielä toimii. Itse asiassa vanhasta pöytälampusta lähtee viihtyisä iltavalaistus huoneeseen.

Seinällä on neljä taideteosta tuolien yläpuolella, ylin on imatralaisen naapurintädin maalaama Valtion hotelli, seuraava hyvän ystävän tekemä amuletti helmiäis-ötökkä suojaamasta pahoilta katseilta, sitten äitini maalaama pannusalus ja alinna anopin järvimaisema. Yhdellä seinällä on miniän enon maalama muotokuva nuoresta parista ja komeroiden välissä arabian Liukko Sundströmin vuodenaika sarjaa. Nyt sarjaa on kaksi koossa, sain sen täyteen yhden puuttuessa, löysin Arabia kirppis- facebook ryhmistä. Älkää vaan menkö sinne, rupeaa tekemään mieli vaikka mitä! P-S. Ostin muuten kaksi Paratiisi- kahvikuppia, kun ne minusta aina ovat ollet vahvasti upeita. En ole raaskinut. En tarvinnut, tykkäsin.

Ruusuja kaikille!

 

.

6 thoughts on “kollaasi 5/2019

 1. Kaunista ja viihtyisää!

 2. Hyvä, että saitte siivottua ja nyt mahtuu uutta tavaraa 😀

  Vai ROMULA! Mites se poika nyt sillä tavalla!

  Seinän väri on todella kaunis, lämpöinen ja tunnelmaa antava, tykkään.

  Kerääminen on vihoviimeistä! Onneksi olen viime vuosina saanut hiukan hilllittyä itseäni sen suhteen. Mutta kun on niin mukavaa kierrellä kirpputoreja ja mottoni on aina ollut: peltipurkkeja ei voi olla liikaa!!

  • susupetal, kerääminen on niin antoisaa, eteenkin jos halvalla saa, sitä sokaistuu 🙂 Ja kun ei ole perheessä muita, joita ne kiinnostavat, voisi alkaa jo luopua monesta. Kohta, ei vielä 😀

 3. Es sieht dort bei dir sehr schön aus.
  Die ausgewählten Farbtöne passen perfekt zu der Vorgabe !
  Liebe Grüße aus Germany
  Das ist mein Beitrag:

  https://meinmitmach.blogspot.com/2019/01/farbcollage-nr.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s