WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

PROSECCOA per favore!

Leave a comment

Pirjo Toivanen, kuvat Reijo Toivanen

PROSECCOA per favore!”

Kirja lupaa :

-Välähdyksiä suomalaispariskunnan elämästä Pohjois-Italiassa, kuvien ja tarinoiden muodossa.

-“Asuminen ulkomailla on seikkailu, joka alkaa joka aamu.”

Olen tutustunut Pirjo Toivaseen facebookin välityksellä. Mikäpä sen nopeampi tapa tavata uusia ystäviä virtuaalisesti. Joskus myöhemmin jopa oikeassa elämässä.

Pääsin Pirjon elämään sisälle heti ensimmäisellä sivulla: “Parikymmentä vuotta sitten hankimme lomakodin Stresasta, Italian Piemonten maakunnassa sijaitsevan Maggiore-järven rannalta.” Alle kymmenen vuotta sitten olimme koko perhe lomalla Sveitsissä ja Italiassa. Ajoimme läpi Alppimaisemien hurjaa Furka– vuoristotietä Italiaan. Veneilimme Como– järvellä ja kiertelimme. Yövyimme Italiassa muun muassa Varese– nimisessä kaupungissa, noin 65 kilometrin päässä Toivasten lomakodista. Mutta emme tietenkään silloin tunteneet taikka tienneet heistä. Mutta tunnistan kirjan maisemat!

Sain Kirjan Pirjolta omistuskirjoituksella jo marraskuussa. En ehtinyt syventyä siihen silloin. En edes avannut katsoakseni kuvia! Halusin säästää! Halusin vierailla heillä myöhemmin. Tänään oli se päivä. Astuin Stresan maisemiin ja Toivasille virtuaali kylään. Sivu kerrallaan, kurkkaamatta seuraavia. Maisemat aukesivat laajoina Reijon kuvissa. Maisemat järvenselän yli, vuortenrinteet kutsuvina, ruoka ja mielenkiintoiset kuvakulmat veivät katsetta eteenpäin. Kaunista!

Pirjon kirjoitus on sujuvaa aivan kuin hän istuisi vieressäni nojatuolilla kertomassa. Hänen tyylinsä on nopeasti virtaava kerrontaa, faktoin ja sanoin piirtävää elämänmenoa. Kirjan lukee yhdellä istumalla siirtyen hänen mukanaan suoraan sykkeeseen.

Ennen Italiaa he olivat asuneet Hollannissa ja heillä on myös koti Floridassa. Maailmakansalaisia ja maailman matkaajia. Vertailukelpoisia kohteita ja erilaisia kuin Italia. Euroopassa minustakin joka pienessä maassa on omia sääntöjään, omia kiemuraisia juttujaan, joihin totuttelu vie aikansa. Ja kun lait on opittu, niitä rikotaan! Saako saunan rakentaa terassille? Kuinka posti kulkee, vai kulkeeko ollenkaan? Kuka näpistelee jotakin, kuka käy varkaissa. Italialaista menoa, kuten kuvittelen. Torielämää, kaunista luontoa, puutarhoja, Italiaa kuten kuvittelen. Siellä nauttivat elämästään Pirjo ja Reijo, isot avainniput mukanaan kilisten. Viiniä, proseccoa, olkaa hyvät!

Löydät Pirjon täältä:

https://kulkurijajoutsen.blog/

https://piriot.wordpress.com/

Joku päivä palaan Pirjon novelliin PYHÄ PAHA PERHE, jännitystäyteiseen nopeasti lentävään salapoliisikirjaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s