WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

tanssista väsynyt

Leave a comment

Sairiala 6.XI.44

Kirsti Hyvä!

Parhaat kiitokset kirjeestäsi, jonka olen jo saanut kuukausi sitten sekä myöskin kuvastasi, siitä kiitos vielä oikein erikseenkin, en osannut sitä edes odottaa, se on muuten aika paljon sinun itsesi näköinen tai sanoisinko että olet siinä aivan ilmielävä Kirsti!

Oikein minua hävettää, kun olen ollut taas tällainen kahjus että näin kauan olen pitänyt kirjevelkaa sinullekin mutta jonnekin se aika aina häipyy niin ettei ehdi sitä varten istahtamaan vaikka pian minä ne kiireet olen luetellutkin mitä minulla on ollut. Riensin kudotuksi (neulotuksi) itselleni polvensuojukset sitten kävin Turussa yhden serkkutytön häissä (Aino Hymanderin) siinä matkassa ei tosin kulunut kuin vaivaiset kolme ja puoli päivää, eilen olin taas häissä täällä kotikylässä ja siellä oikein tanssittiinkin ja tiedätkös mitä, minunkin nilkkani ovat jo niin parantuneet että tanssin monta kappaletta eivätkä ne sen jälkeenkään ole olleet sen kipeämpiä, olen oikein iloinen, kun luulen että ne voivat vielä tulla aivan terveeksikin.

Silloinkin kun tulin kotiin siltä Turun matkalta, niin täytyi kävellä tätä loppumatkaa 4.5 km kun en päässyt autolla kotiin asti ja en tuntenut siitäkään mitään rasitusta.

Niemen Valterkin soitti minulle lauantaina, hän on nykyään Lahdessa, hän lupaili vähän tulla käymään ensi sunnuntaina täällä Tuuloksessa. Saa nähdä nyt sitten, tuleeko hän, ei tästä ole matkaa kuin 60km ja linja-auto kulkee tästä ihan ohi.

Ai että lomallakin, onhan se hauskaa kun saa lomaa edes joskus olipa se sitten syksyllä tai talvella kunhan tietää että saa rauhassa olla sen määrätyn ajan, minulle ei ole oikeata lomaa ollut minään kesänä, minkä olen tässä nykyisessä paikassa ollut (4 vuotta) jos en ota lukuun sitä kun olin siellä Nummelassa, mutta se oli oikeastaan sairaslomaa. Olen kyllä kesäisin käynyt tekemässä pieniä reissuja, mutta aina on helkkarin moinen kiire takaisin, ettei vaan ehditä odottaa.

Uskotko että nyt minua väsyttää kun eilen siellä häissä niin kauan tanssin ja valvoin, kello oli 2 kun menin nukkumaan, se väsyttää näin oudostaan kun on ole tottunut säännöllisesti noin 8 tuntia nukkumaan kuinkahan monta kertaa olen jo haukotellut tätä kirjoittaessani.

No ethän sinä viitsinyt sitä meidän Eskoa käydä kurkistamassa, siellä Mikkelissä hän silti vielä nytkin on ja luultavasti ei vielä pääsekään pois, kun hän on 1923 syntyneitä jotka kai jäävät sisälle vielä vähäksi aikaa. Hän on nyt alikersantti sai toisen natsan juuri hiljattain. Kun sitä toista natsaa hänelle aikaisemmin tarjottiin niin silloin hän oli pistänyt hanttiin mutta nyt ei enää sekään auttanut.

Minä sain kirjeen tässä muutama päivä sitten Laineen Pentiltäkin hän on kuulemma nykyään Ingossa.

Nyt alkaa radiossa “Kummitus juna” jos alkaisin kuunnella sitä ja sanon sinulle hyvää yötä!

Parhainta vointia sekä Kuulemiin!

Bertta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s