WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

kollaasi 24/2019

12 Comments

Taisi tulla liian pinkkiä. Muiden orvokki- kuvat ovat täällä.

Alla oleva netistä kopsattu puutarha idea on melkein haasteen värein.

Kaipaan omaan puutarhaani Long Islandilla. Poika lähetti kuvia, oli leikannut pensasaidat. Ihan OK. Kyselin, “Miten laventeli kukkii.” “Ai mikä?” Olin kiinnostunut, koska jouduin leikkaamaan sen aika vahvasti rankan talvisen lumipainon jälkeen. “Entäs ruusut?” “Kai ne kukkivat.” Laittoi kuvan ruusupuskasta, hyvin kukkii! Piha rehevöityy silmissä alkukesästä.

Kuun lopulla pääsen itse katsomaan. Samalla joudun varmasti jonkinlaiseen puutarhaorjan työhön kiinni. Vaikka tontti molemmissa kodeissa on samankokoinen, niin Floridassa on paljon vähemmän tekemistä. Ensinnäkin, talon pohja yksikerroksisena vie suurimman osan maasta. New Yorkissa olemme kahdessa kerroksessa, samalla neliömäärällä. Floridassa nurmikon leikkaavat Ramirezin puutarhuripojat. Samalla hoitavat pensaiden leikkuun. Siitä en ole kovin tyytyväinen, koneella vaan kaikki poikki, jopa scheffleran 7-lehtiset lehdykät puoliksi poikki! Käyn sitten saksilla korjaamassa heidän jälkiään. En sentään kynsisaksilla. Liian kuumaa puuhaa meille.

Olen yrittänyt lisätä jonkin verran kasveja, useimmiten huonolla menestyksellä. Ainoat mitkä viihtyvät hyvin ovat orkideat. Ostin kuitenkin pari mehikasvia, jospa eläisivät meillä. Jos löydän oikean vadin, ennen kuin nuivertuvat. Kevään ensimmäiset orvokit ovat kuitenkin aina rakkaita, Äitini lempikukkia.

12 thoughts on “kollaasi 24/2019

 1. Orvokit on vaan niin ihania!

 2. Wunderschöne Auswahl von Blumen und Farben.
  LG Lieselotte

 3. Kaunis kollaasi Kaari. Orvokeita minullakin, mutta väärässä värissä tähän haasteeseen. Aik raju tuo pinkki puutarha 🙂

 4. Kauniinväriset puitteet.

 5. So eine schöne Collage !
  Die verschiedenen Blumen sind zauberhaft.
  Liebe Grüße
  Jutta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s