WONDERS

Short Stories. Photos and pictures. Poems even.

kollaasi 25/2019

4 Comments

When in doubt, show food. Eli kuvien puutteessa laita ruokaa pöytään! Mallikuvassa on kuin vanhanaikaisia karamelleja, väritkin niin makeat. Etsin pyöreyttä, ja löysin ja taisi jäädä omille uumille istumaan. Nauttikaa!

Muutaman vanhan kuvan laitoin, alhaalla suklaapullia Japanista ja kahvit Sveitsistä. Ylhäällä pihvi australialaisesta Outback- ravintolaketjusta. Tämä kuva Floridan reissulta. Seura oli mitä parasta, tarjoilijat mahtavia! Ruoka, noh, ei niinkään. Liian suolaista, medium- pihvi kuivaa, parsakaali sitkeää. Perunassa minun mieleeni aivan liian paljon moskaa. Mutta viihdyimme siellä kauan. Jäätelöannoksista en ehtinyt ottaa kuvaa!

Meksikolaista kävimme syömässä torstaina, hieman myöhästynyt hääpäivä illallinen. Kaupungissamme on ravintola nimeltään Casa Linda, ruoka on maukasta ja hinnaltaan hyvä. Aiemmin paikka oli hieman nuhruinen, mutta nyt se on siistimpi, uudet ruokalistat ovat puhtaita plastiikin alla. Vessan ovet ovat kiinni. Värikkäät viltit kirjavina lasin alla pöydillä. Ainoa harmi joskus on, kun pienet meksikolaiset yrittävät tarjota pöytää neljälle, mihin mahtuu kaksi suomalaista tai amerikkalaista, mutta kuusi meksikolaista. Usein joudumme osoittamaan toista vaihtoehtoa, jotta kyynärpäät eivät hakkaa syödessä naapuriin. Jätämme reilut juomarahat.

Torstaisin siellä soittaa meksikolainen trio, SON DE MEXICO. Jorge Hernandez on taitava kitaristi, nopeasorminen, vilkkusilmäinenkin, ja trion tunnelman luoja. Mukana Guitarrón mexicano, iso pullea soitin, soitin mikä ei kaipaa kovaäänisiä, pulleus kantaa soinnin upeasti. Kolmas musikantti triosta soitti viulua. Mariachia parhaimmillaan! Toivekappaleita voi pyydellä, Besame Muchoa ja niin edelleen. Mukananikin voi laulaa, riippuen kuinka monta Modeloa tai Margaritaa on nauttinut. Ruoan kanssa tietenkin! Grande Burrito Isännälle, Minulle aina kun mahdollista, katkarapuja. Ystävät nauttivat omia herkkujaan. Viihdyimme kauan, kuten aina. Koskaan ei ole tunne, että hätisteltäisiin pois! Rentoa iloista ruokailua. Sain trion laulamaan pöytäämme, olihan nyt sentään Anniversario, cuarenta y ocho! Gracias, Señores!

Grande Burro:

Large flour tortilla filled with your choice of chicken or beef, lettuce and tomatoes. Topped with melted cheese and sauce. Served with yellow rice and refried beans.

Camarones Criollos:

Shrimp cooked in a special criollo sauce and wine. Served with white rice, black beans and fried plantains.

4 thoughts on “kollaasi 25/2019

  1. Beautiful and certainly delicious meals! Bravo, my friend! 🙂

  2. Nuo ‘männykävyt’ näyttävät kotoisilta, maistunevatkohan kuitenkin suklaalta. Hienon näköinen kattaus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s